Danmark: Sex sköna upplevelser du kan göra i Köpenhamn just nu
Handplockade tips

Sex sköna upplevelser du kan göra i Köpenhamn just nu

RES har vaskat fram en dagsaktuell lista på de sex hetaste grejerna du ska göra i Köpenhamn just nu. Varmt välkommen till våra handplockade tips som är så långt från de traditionella turistfällorna du kan komma.

Hitta hotellrum i Köpenhamn

1. Amager Strandpark

När det blir hett nog inne i city så är det som tur är nära till två kilometer strand. Här går det att dippa tårna, eller dyka i för några ordentliga simtag, med utsikt mot Sverige och Öresundsbron. Strandparken invigdes 2005 och är en utbyggnad av en gammal befintlig strandremsa som nu blivit uppdaterad med hjälp av en konstgjord ö och tillhörande lagun. Men inte bara solbadare kommer hit, området lockar till sig alla möjliga sportutövare – så som kanotister och rullskridskoåkare.

Hitta hit

2. Hotel Sp34

Köpenhamn toppar ju i Norden vad gäller design, mat och livskvalitet av den mer bohemiska modellen. Allt kan sammanfattas i Hotel SP34, som är en totalrenovering av tidigare Hotel Fox. De som inte gillade den maximalistiska inredningen på Fox har allt att hämta här. Designen är nu betydligt mer kontemporär med basen i dova toner och taktila material i trä, sten och läder. Läget har också kommit i kapp hotellet i takt med att latinkvarteren blir allt hippare. Här har man gott om både boutiquer och nattliv om knuten. Hotellet har 118 rum av varierande storlek. De mindre rummen kan bli väl små så se till att få ett av de lite större, då blir det riktigt prisvärt. Dubbelrum från ca 1300 kr/natt.

Hitta hit

Boka in mig här

3. Reffen

Ett foodiemekka fyllt av snabb och vällagad mat är Copenhagen Streetfood som ligger inuti ett gammalt pappersbruks lokaler på Papirøen. Här finns parkerade foodtrucks och matstånd med smaker från hela världen. Från tacos till fish n’ chips, turkiska rätter – och en rad dryckesställen. Ett perfekt ställe att hänga på sommartid är ute på piren, dit man tar med sin falafel och öl, för att landa i en av solstolarna.

Hitta hit

4. Amass Restaurant

Ta båten rakt över vattnet från kända statyn Den Lilla Havsfrun – och du hamnar i Amass trädgård. Det här är en finkrog där man odlar sina egna grönsaker och örter. Nästan allt, från mat till dryck, är dessutom ekologiskt. Menyn byts ofta för att låta råvarorna komma till sin fulla rätt i rätt tajming. Här arbetar man aktivt med att kompostera och hålla svinnet nere samtidigt som maten håller Michelin-nivå, och är prisvärd. Bakom stället står den kalifornske kocken Matthew Orlando som givetvis, i likhet med många andra toppkockar här, jobbat på Noma.

Hitta hit

5. Il buco

En typiskt bra italienare i en gammal lagerlokal vid Islands brygge. Varm atmosfär och opretentiöst bra mat som bara det italienska köket kan erbjuda. Dessutom är upp till 95 procent av alla ingredienser ekologiska.

Hitta hit

6. Ved Stranden

Ved Stranden 10 är en väletablerad vinbar i Köpenhamn som också öppnade tillhörande restaurang 2016. Här finns omkring 1500 viner från Europas kända och mindre kända vindistrikt, både klassiska och moderna viner. Något för alla helt enkelt. På vinlistan kan du endast skymta de viner som säljs på flaska, vill du dricka ett glas vin får du berätta om dina preferenser och hoppas på det bästa.

Hitta hit

Hitta ett schysst hotellrum i Köpenhamn

Här är hela RES guide tilll Köpenhamn med 81 handplockade tips

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program.

Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld.


 

Publicerad: 2020-08-12