Paris, Frankrike: Fyra absoluta måsten i Paris
Handplockade tips

Fyra absoluta måsten i Paris

Välkommen till RES reseguide till Paris. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Paris. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld.

Paris är en stad som du har en relation till, oavsett om du har varit där eller inte. Romantikens huvudstad. Modets. Och gastronomins. Mysiga promenadstråk längs Seine. Senaste haute couture-kreationerna i skylfönstren. Lyxrestauranger signerade stjärnkockar och enkelheten i en spröd nybakad baguette med en bit camembert.  

Fynda Chanel och Dior i second hand-butiker. Drick champagne vid Eiffeltornet. Fönstershoppa på Champs-Elysée.

Välkommen till en stad att både bli och vara förälskad i.  

1. The Hoxton

Denna 172-rummare är den fjärde ut i raden för Hoxton-gruppen som redan finns i London och Amsterdam. Nykomlingen ligger i Paris andra arrondissement och erbjuder utöver exklusiva hotellrum även mat och dryck i tillhörande restaurang och bar samt yogaklasser och utställningar. Dubbelrum från cirka 1 000 kronor per natt.

Boka in mig direkt!

Klicka här för att se andra hotell i Paris

2. Wild & The Moon Wild Bar 

Om du vill du vara säker på att det du stoppar i dig är fritt från tillsatser och annat skräp ska du dra till Wild & the Moon. Här är maten garanterat vegansk, ekologisk och glutenfri. Det är med andra ord inte billigt, men här avnjuter du åtminstone din måltid i en mysig miljö omgiven av härlig grönska eftersom det kryllar av växter som hänger i amplar från taket. Take away-versionen Wild Lab ligger alldeles i närheten på 25 rue des Gravilliers.

Hitta hit 

3. Coretta 

Det här är restaurangen ligger helsickes avsides, men är värt mödan. Coretta ligger allra högst upp i den norra delen av Paris innerstad, i det nybyggda kvarter som en gång var menat att bli en olympisk by. För knappa femhundra kronor så får man riktigt, härlig överraskande fransk gourmetmat med asiatisk touche som man äter i en krog som liknar ett akvarium med sina glasväggar. Missa inte champagnecocktailen till fördrink och Crozes-Hermitagevinet, båda mer än prisvärda!

Hitta hit

4. La favorite

Mellan la Bastille och Hôtel de Ville, med ingång från den shoppingtäta gatan rue de Rivoli ligger det metropolitiska kaféet La Favorite. Här serveras mat för alla tillfällen – frukost, lunch eller middag, men det går lika bra gå hit för en kaffe eller ett glas. Inredningen är industrichic med vitkaklade väggar, sotade speglar och schackrutigt golv. Kyparna är välklädda och klientelet består av en skön mix av parisare och turister. Den vinteruppvärmda terrassen är ett perfekt ställe att med ett glas i handen, betrakta folket som passerar förbi utanför.   

Hitta hit 

Ytterligare 201 handplockade tips i kärlekens stad

 

Publicerad: 2021-07-23