Paris, Frankrike: Njut av våren i Paris
Finns det någon bättre stad att fira in våren än i Paris? Foto: Istock.
Miniguide

Njut av våren i Paris

Visst är det något med våren i Paris? RES medarbetare Victoria Machmudov tipsar om platserna som gäller i Paris just nu. 

Se & göra

Elysée Montmartre 
– Mytomspunnen konserthall 
En av Paris mest berömda konserthallar har varit stängd för renovering efter en eldsvåda som förstörde stora delar av byggnaden. Nu, fem år senare, gör Elysée Montmartre comeback. Byggnaden, som ligger vid foten av Sacré-Cœur, invigdes år 1807 och har varit ett känt motiv för konstnärer som Henri de Toulouse-Lautrec under cancan-dansens glansdagar. Världsstjärnor som David Bowie har stått på den här scenen.
72 Boulevard de Rochechouart
elysee-montmartre.com

Mat & dryck 

Neobento
– Japansk feel good
Den japanska lunchlådan, bentoboxen, är indelad i sex sektioner som fylls med grönsaker, proteiner, ris eller nudlar och dessert. NeoBentos andra restaurang har nyligen hittat ett hem i 10:e arrondissementet där man har inrett enligt den japanska stilen kawaii – en gullig, lite barnslig interiör med mycket tecknade figurer. Här finns även ett zen-rum där skor ej är tillåtna.
58 Rue du Faubourg-Poissonnière
neobento.com

Hank Pizza 
– Veganpizza
Efter att ha försett parisare med veganska burgare i tre år har turen nu kommit till att presentera ett veganskt alternativ till en annan snabbmatsfavorit: pizzan. På Hank Pizza väljer man mellan ett antal olika sorters pizza, sallader och efterrätter. Istället för skinka på den klassiska hawaiin får du rökt tofu och ricottaosten är gjord på cashewnötter.
18 Rue des Gravilliers
hankpizza.com

Le Fou 
– Sprit på gammaldags vis
Atmosfärrik cocktailbar som för tankarna till 1920-talet. Barpersonalen är klädd i vita, skräddarsydda jackor och på nedervåningen framförs jazz av husbandet varje helg. Le Fou är designat av John Whelan som ligger bakom utformningen av många av Paris främsta tillhåll för nattugglor. Öppet tisdag till lördag.
37 Bis Rue du Sentier
facebook.com/fouparis

Shopping


Foto: Maxime Verret. 

La Régulière 
– Bokkonst + kaffe
En bokhandel, ett kafé, en workshop och ett galleri. Mitt i de afrikanska kvarteren, i Goutte d’Or, har vännerna Julia och Alice öppnat en lokal tillägnad sin passion för formgivning. Här pågår ständigt olika utställningar och aktiviteter som ska locka unga till skapande och det finns ett utbud av serier och barnböcker till försäljning.
43, Rue Myrha
facebook.com/lareguliere

Vintage Standars
– Begagnade kläder i stora lass
Gigantisk lokal i Paris 6:e arrondissement med mer än 20 000 återvunna artiklar. Alla plagg är märkta med en prisgrupp – hattar kostar fyra euro, t-shirts fem euro, kjolar tio euro och byxor tjugo euro. Till skillnad från många andra second hand- och vintagebutiker i staden är kläderna ordentligt sorterade. Var sak har sin plats vilket gör shoppingrundan lite enklare och behagligare.
104 Boulevard Saint Germain
facebook.com/Vintagestandards

För fler tips till Paris: spana in vår Cityguide till staden. 

Lediga rum & priser i Paris

 

Publicerad: 2017-03-16