Dublin, Irland: Veckans weekendtips: Dublin
Handplockade tips

Veckans weekendtips: Dublin

Irlands huvudstad Dublin har en hög mysfaktor – framförallt under hösten. Staden har till och med blivit framröstad till den mysigaste huvudstaden i Europa av brittiska BBC. Dublin är också en nöjesstad att räkna med, fullproppad av pubar, kultur och ett aktivt musikliv. En perfekt weekendstad att resa till med kompisgänget helt enkelt. Dublin är en stad i behändig promenadstorlek. För utflykter och dylikt: åk buss. Eller ta tåget om du ska på en utflykt till en kustnära stad. Här följer fem tips för en lyckad weekend i staden. 

Lediga rum & priser i Dublin

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse är både turistigt och nördigt på samma gång – men det är också ett storslaget museum. Själva byggnaden är gigantisk och här får du ta del av processen för ölbryggningen och historien om Guinness och dess grundare Arthur Guinness. Även om du inte är en ölälskare kommer du att älska Gravity Bar som ligger högst upp i museet. Här har du en 360 graders panoramautsikt över Dublin som du avnjuter tillsammans med en gratis pint.

Hitta hit

Against the Grain

En pub utan Guinness? I Dublin? Mycket ska man vara med om här i livet och Against the Grain visade sig vara en angenäm upplevelse. Pubens ägs av bryggeriet Galway Bay och det är förstås deras sortiment som återfinns i tapparna. Ett digert sådant som rymmer flertalet guldkorn.

Hitta hit

Number 31

I Dublin tycker vi att du ska undvika de stora hotellen och istället checka in på ett pensionat eller ett bed&breakfast som håller en hög standard här. Number 31 ligger i hjärtat av Dublin men samtidigt bortom bullret på en mindre trafikerad tvärgata. Pensionatet har en klassisk georgiansk arkitekturstil och inuti är nyckelorden pampiga möbler, heltäckningsmatta, skinnsoffor och öppen spis. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Hitta hit

Pichet

Dublins bästa restaurang. Med det löftet klev vi i på hörnbistrot med de säregna, blå stolarna och tre rätter senare var vi böjda att hålla med. Med smart, elegant och framför allt otroligt god mat har Pichet etablerat sig som en av klarast lysande stjärnorna på stadens kroghimmel. Även här gäller det att ha framförhållning.

Hitta hit

The Celt

På The Celt kan du ha en irländsk afton utan att behöva barhoppa. Starta kvällen i restaurangdelen, ett stort rum med högt i tak där det nästan känns som att du sitter i en ladugård. Fast med mer krimskrams, takkronor och uppstoppade djur. Avsluta sedan kvällen i baren där det spelas irländsk folkmusik sju dagar i veckan.

Hitta hit

Läs ytterligare 28 handplockade tips till Dublin här.

Publicerad: 2021-10-01