Italien

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Italien. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. ​​​​​​​

 

Artiklar om Italien

 • Italien
  Tips

  Vad sägs som grönskande kullar, italienska pittoreska byar och en närhet till Adriatiska havet? I regionen Molise, sydost om Rom, erbjuds nu nya invånare en månadspeng i tre år.

 • Italien
  Tips

  Veckans reseguide är sprillans ny och guidar dig genom Siciliens vackra östkust med godbitar som Taormina, Syrakusa och Catania. Ön är en stor semesterfavorit hos italienarna själva med en lång sommarsäsong från tidig vår till sen höst.

 • Italien
  Bildspel

  Danielle lämnade vardagen i franska Strasbourg för att följa sin dröm och starta ett gemytligt B&B i vackra Apulien i Italien. RES har fått tillgång till bilder av den nyöppnade pärlan Masseria Dagilupi.

 • Italien
  Tips

  Rom bjuder på mer än Colosseum och Vatikanen. Den senaste tiden har många nya barer och restauranger öppnat och romarna är fulla av energi och visar att den antika staden inte bara består av gamla klassiker.

 • Italien
  Reportage

  Den italienska Amalfikusten förknippas ofta med svindlande höjder, gnistrande hav och jetsetliv. Men RES utsända upptäcker också en gudomlig vandringsstig, en magisk konstnärsateljé, oemotståndliga citronbakelser och en by som får matälskarna att vallfärda. 

 • Italien
  Tips

  Siciliens östkust är en vacker italiensk idyll med alltifrån världsarvslistade hamnstäder och jetsetparadis till mysiga badorter och storstäder. Här följer nio hotelltips i storstaden Catania, bergsbyn Taormina och hamnstaden Syrakusa. 

 • Italien
  Nyhet

  Italienska Cortina och Milano kommer att arrangera OS och Paralympics 2026. Det står klart efter en tät duell med Stockholm/Åre när IOK röstade i Lausanne idag. 

 • Italien
  Nyhet

  Den populära turiststaden Rom har tröttnat på vissa turisters dåliga beteenden och inför därför nya ordningsregler. Bland annat får man inte längre gå runt barbröstad i staden, äta på ett rörigt sätt eller bada i fontäner, skriver The Telegraph.

 • Italien
  Tips

  Den italienska Amalfikusten förknippas ofta med svindlande höjder, gnistrande hav och jetsetliv. Det är definitivt en av världens vackraste kuststräckor som man måste uppleva minst en gång i livet. Här är RES miniguide till den vackra kusten. 

 • Italien
  Miniguide

  I Florens får du en italiensk kultur, arkitektur och historia i absolut världsklass men avstånden är mindre och tempot lägre än i Rom eller i Milano.