Italien

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Italien. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. ​​​​​​​

 

Artiklar om Italien

 • Italien
  Handplockade tips till Amalfikusten

  Dröm dig bort under corona. Amalfi-kisten är hisnande utsikt och oemotståndlig romantik. Efter 25 års resande till världens mest berömda kustremsa hänförs Peter Loewe fortfarande av Amalfikustens skönhet. Följ med till hans favoritplatser.

 • Italien
  Hotell

  Florens har fått en ny anledning att boka in ett besök – nyöppnade boutiquehotellet Hotel Calimala. Att sova är de sista man vill i detta gamla palats – här hittar man stadens hetaste takterrass med såväl bar som restaurang.  

 • Italien
  Hotell

  Courmayeur är en mysig by som ligger inklämd mellan Mont Blanc-massivet och spektakulära toppar på andra sidan. Det är lätt att ta sig till och från liftarna från hotellen som nästa alla erbjuder gratis transport. Här är några av de bästa hotellen i Courmayeur.

 • Italien

  En genuin, elegant och traditionell skidort för skid- och bergentusiaster. Italienska Courmayeur på Mont Blanc är en unik plats som lockar till sig fler och fler turister varje år. 

 • Italien
  Tips

  I Rom finns mycket att se för den som är intresserad av mode, arkitektur, historia eller konst. Det finns också otroligt mycket att upptäcka inom mat & dyck. Ja, något för de flesta helt enkelt. Här är fem av RES favoriter i den italienska huvudstaden just nu. 

 • Italien
  Tips

  Kring staden Alba i Piemonte dyker den vita tryffeln upp som på beställning varje höst. Här görs också Barolo och Barbaresco, två av världens mest berömda viner. Lägg till ett underbart landskap, fantastiska restauranger och en av världens populäraste chokladtillverkare. 

 • Italien
  Reportage

  Kring staden Alba i Piemonte dyker den vita tryffeln upp som på beställning varje höst. Här görs också Barolo och Barbaresco, två av världens mest berömda viner. Lägg till ett underbart landskap och fantastiska restauranger.

 • Italien
  Nyhet

  Den sicilianska bergsbyn Cammarata försöker desperat att stoppa utflyttningen som sker just nu genom att ge bort gratis hus till friviliga som vill flytta dit, rapporterar CNN. 

 • Italien
  Nyhet

  Vad sägs som att äta och dricka italiensk mat och vin hemma hos en italiensk kock i moderlandet? Tjänsten Cesarine lanseras nu i Sverige där man erbjuder matintresserade att på riktigt få uppleva det genuina italienska köket – hemma hos en italiensk värd någonstans i Italien.

 • Italien
  Tips

  Åsa Johansson är bosatt i Florens och arbetar som frilansjournalist med fokus på mat, vin och resor. Hon förmedlar även sin kärlek till de italienska vinerna, råvarorna och människorna i den nystartade podcasten Italienpodden.se.