Italien

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Italien. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. ​​​​​​​

 

Artiklar om Italien

 • Italien
  Nyhet

  Venedigs borgmästare Luigi Brugnaro är arg. Ordentlig arg. Bilderna på en man som surfar efter en båt på Venedigs kanaler gör honom rasande. Nu utlovar han en middag till den som kan bidra till att deras identitet klarläggs.

 • Italien
  Nyhet

  Massinvasionen av dagsbesökare till Venedig kan leda till att de få betala en ”stadsavgift” på mellan 3 och 10 euro.

 • Italien
  Handplockade tips

  Rom bjuder på mer än Colosseum och Vatikanen. Den senaste tiden har många nya barer och restauranger öppnat och romarna är fulla av energi och visar att den antika staden inte bara består av gamla klassiker. Följ med på våra senaste pärlor i staden. 

 • Italien
  Tips

  Under hela december och fram till Trettondagen bjuder Milano på julmys med stämningsfull belysning och maffiga julgranar runt hela staden. Den italienska staden har dessutom en speciell kampanj mellan 1 december och 31 mars, där besökarna får en natt övernattning gratis. 

 • Italien
  Handplockade tips

  Förläng sommaren i fantastiska Florens. Toscanas huvudstad är som tagen ur en film med fantastiskt vackra historiska byggnader, smala gränder och stimmiga torg, omgivet av Toscanas grönskande kullar och vinodlingar. 

 • Italien
  Nyhet

  Italien har förbjudit stora kryssningsfartyg från att ta sig till Venedig från den 1 augusti. Beslutet kommer efter att FN-organet Unesco varnar för att världsarvet kan klassas som hotat om inte den italienska regeringen inför ett permanent förbud mot att kryssningsfartyg får lägga till i lagunen, rapporterar The Guardian.

 • Italien
  Handplockade tips

  Rom bjuder på mer än Colosseum och Vatikanen. Den senaste tiden har många nya barer och restauranger öppnat och romarna är fulla av energi och visar att den antika staden inte bara består av gamla klassiker. Här finns också mycket att se för den som är intresserad av mode och arkitektur, långt ifrån de mest uppenbara attraktionerna.

 • Italien
  Handplockade tips till Amalfikusten

  Dröm dig bort under corona. Amalfi-kisten är hisnande utsikt och oemotståndlig romantik. Efter 25 års resande till världens mest berömda kustremsa hänförs Peter Loewe fortfarande av Amalfikustens skönhet. Följ med till hans favoritplatser.

 • Italien
  Hotell

  Florens har fått en ny anledning att boka in ett besök – nyöppnade boutiquehotellet Hotel Calimala. Att sova är de sista man vill i detta gamla palats – här hittar man stadens hetaste takterrass med såväl bar som restaurang.  

 • Italien
  Hotell

  Courmayeur är en mysig by som ligger inklämd mellan Mont Blanc-massivet och spektakulära toppar på andra sidan. Det är lätt att ta sig till och från liftarna från hotellen som nästa alla erbjuder gratis transport. Här är några av de bästa hotellen i Courmayeur.