Rom, Italien: Handplockade tips till Europas metropoler: Rom
Handplockade tips

Handplockade tips till Europas metropoler: Rom

Rom bjuder på mer än Colosseum och Vatikanen. Den senaste tiden har många nya barer och restauranger öppnat och romarna är fulla av energi och visar att den antika staden inte bara består av gamla klassiker. Följ med på våra senaste pärlor i staden. 

Lediga rum & priser i Rom

Seu Pizza Illuminati

Inte ett nyöppnat ställe, men definitivt nytt för oss. Det har sedan en tid tillbaka talats om Pier Daniele Seu - Roms nya pizzakung. Hans utbildning om pizza, deg och jäsningsmetoder började med Gabriele Bonci (utnämnd av utländsk press som Roms "Michelangelo av pizza"), men han har helt klart gått sin egen väg. Han leker med formatet, med pizzor formade som fyrkanter och är ni ett större sällskap kommer ni att få in pizzorna en i taget, eftersom tanken är att man ska dela. Alla klassiker finns på menyn (Margherita, marinara, etc.) men Seu flirtar även med andra ingredienser och du hittar allt från en dekonstruerad capricciosa-pizza till en med tonfisktartar och burrata på menyn. Kolla in Seus instagram och njut av de vackra skapelserna. 

Hitta hit

Nonna Betta

Nonna Betta är en helt nyöppnad romersk-judisk restaurang som serverar kosher-mat. Mormor Betta, som Nonna Betta översätter till, hävdar att de är den enda romersk-judiska restaurangen i stan och bara därför är det kul med ett besök här. Att äta kosher är en uråldrig religiös tradition som bland annat kräver användning av färska och utvalda ingredienser, alltid strikt kontrollerade med andra ord, vilket i dag resulterar i ett ekologiskt kök utan snabbmat. Mycket pasta, men på judiskt vis. En hel del av italienska klassiker har blivit omgjorda och det finns ett ganska stort utbud av vegetariska rätter. 

Hitta hit

Ligea Lounge Bar

Bettoja Hotel Mediterraneo har öppnat sitt nyrenoverade tak, en av de högsta punkterna i Rom, på 50 meters höjd. Ligea Lounge Bar kännetecknas av en elegant vintageatmosfär, med 1940-talslampor och Art Decò-inredning. Mysigt ställe att avnjuta en cocktail eller ett glas vin på. 

Hitta hit

Aventina

Den nya "kvartersbutiken" Aventina är ett mångfacetterat ställe där slaktare, bagare, delikatessbutik samsas under samma tak. I via della Piramide Cestia, ligger den här autentiska butiken där du kan köpa utvalda produkter; kallskuret, ostar, bröd och lokala produkter. Här finns också en restaurang om du hellre äter på plats som regisseras av kocken Matteo Militello.

Hitta hit

Läs ytterligare 85 handplockade tips till Rom HÄR.

Publicerad: 2022-06-02