Tokyo, Japan: Den här staden har flest Michelinstjärnor 2020
Genrebild, Getty Images
Nyhet

Den här staden har flest Michelinstjärnor 2020

För 13:e året i rad innehar Japans huvudstad Tokyo flest Michelinstjärnor i världen. På 2020 års lista av Guide Michelin kammar Tokyo hem totalt 226 stjärnor. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Tokyo

Ända sedan Michelinguiden lanserades i Japan 2007 har Tokyo haft tronen som den stjärntätaste staden i världen och har därmed sopat banan med kulinariska nav som Paris, London och New York. 

I slutet av november avslöjade Michelin 2020 års upplaga och återigen fick Tokyo flest stjärnor. I stadens 13:e upplaga finns ett brett utbud av restauranger och olika kök, bland annat franska, italienska, kinesiska och thailändska samt japanska såklart. 

167 restauranger har fått en stjärna som guiden betecknar som "värt ett stopp", 48 restauranger belönas med två stjärnor vilket går under beteckningen "värt en omväg" och elva restauranger får tre stjärnor vilket indikerar att restaurangerna är "värd en egen resa". 

20 nykomlingar på listan får en stjärna, tre nykomlingar tilldelas en tvåstjärnig rankning och endast en ny restaurang som uppnår tre stjärnor. 

Kadowaki, som serverar traditionell japanska mat, är den enda restaurangen som uppgraderas till tre stjärnor efter mer än ett decennium med två Michelinstjärnor.

Anmärkningsvärt är också att den lilla sushirestaurangen Sukiyabashi – som blev världsberömd efter Netflixdokumentären " Jiro Dreams of Sushi"  – inte finns med i guiden i år. 

Se alla Michelinbelönade restauranger i Tokyo HÄR.

Läs RES stora reseguide till Tokyo HÄR.

Publicerad: 2019-12-04