Tokyo, Japan: Fler rutter till Tokyo – en flygförbindelse till Norden
Getty Images
Korrens tips

Fler rutter till Tokyo – en flygförbindelse till Norden

Antalet utländska besökare till Tokyo växer så det knakar och med tanke på de ekonomiska fördelar detta innebär så är det inte så konstigt att de japanska myndigheterna vill att trenden ska fortsätta. Som ett led i detta har man nu beslutat att öka antalet flighter som får landa på Haneda, Tokyos mest centrala flygplats, ordentligt. 

Text: Said Karlsson 

Lediga rum & priser i Tokyo

Från och med nästa år kommer flygplatsen få kapacitet för femtio extra dagliga utrikesflighter, varav merparten från Kina och USA. Vi svenskar kan glädjas över att en av dessa nya dagliga flighter även blir en direktrutt mellan Haneda och en Skandinavisk destination. Exakt vilken har i skrivande stund ännu inte utannonserats, men sannolikheten är stor att detta innebär att Sverige och Tokyo äntligen får en direktförbindelse, vilket förhoppningsvis innebär att såväl det ekonomiska samarbetet som turismen mellan Japan och Sverige får sig en välbehövlig vitamininjektion. 

De nya rutterna startar i början av nästa år, och uppskattas säkert av alla de som planerar att besöka sommar-OS 2020, som ju som bekant äger rum i just Tokyo. 

Läs den stora reseguiden till Tokyo HÄR.

Publicerad: 2019-09-09