Tokyo, Japan: Lär dig äta sushi som ett proffs i Tokyo
Getty Images
Korrens tips

Lär dig äta sushi som ett proffs i Tokyo

Var ska man bo, äta och dricka i coola Tokyo? RES Tokyo-korre Said Karlsson ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är att lära sig äta sushi som ett proffs. 

Lediga rum & priser i Tokyo

Att äta högkvalitativ sushi är en av höjdpunkterna för många som väljer att besöka Japan på semestern, men det är inte alltid en helt enkel upplevelse då många sushirestauranger saknar såväl menyer på engelska som kockar som behärskar andra språk än japanska. Dessutom är sushi en maträtt som omgärdas av många snåriga regler kring såväl hur den skall serveras korrekt som bordsskicket när den konsumeras.

För att råda bot på allt ovanstående finns nu tjänsten ”Sushi University”, som erbjuder grupper på mellan två till sju personer en personlig upplevelse på en högklassig sushirestaurang tillsammans med en tolk. Direktkontakt med kocken, en avsmakningsmeny samt en genomgång av både vad som serveras samt en steg-för-steggenomgång av det korrekta sättet att avnjuta varje bit på ingår i deras kvällskurser.

”Ett besök på ett konstmuseum blir mer givande för den som har kunskap i ämnet, och ett besök på en fin sushirestaurang är likadant.” säger grundaren Tetsuya Hanada till RES.

Priserna börjar på 12 000 JPY (ca 1100 kr) per person. Upphämtning vid kundens hotell i centrala Tokyo ingår i priset.

https://sushiuniversity.jp/

Läs den stora reseguiden till Tokyo HÄR.

Publicerad: 2019-09-18