KORRENS TIPS

Lär dig äta sushi som ett proffs i Tokyo

Sep 18, 2019

Var ska man bo, äta och dricka i coola Tokyo? RES Tokyo-korre Said Karlsson ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är att lära sig äta sushi som ett proffs. 

Lediga rum & priser i Tokyo

Att äta högkvalitativ sushi är en av höjdpunkterna för många som väljer att besöka Japan på semestern, men det är inte alltid en helt enkel upplevelse då många sushirestauranger saknar såväl menyer på engelska som kockar som behärskar andra språk än japanska. Dessutom är sushi en maträtt som omgärdas av många snåriga regler kring såväl hur den skall serveras korrekt som bordsskicket när den konsumeras.

För att råda bot på allt ovanstående finns nu tjänsten ”Sushi University”, som erbjuder grupper på mellan två till sju personer en personlig upplevelse på en högklassig sushirestaurang tillsammans med en tolk. Direktkontakt med kocken, en avsmakningsmeny samt en genomgång av både vad som serveras samt en steg-för-steggenomgång av det korrekta sättet att avnjuta varje bit på ingår i deras kvällskurser.

”Ett besök på ett konstmuseum blir mer givande för den som har kunskap i ämnet, och ett besök på en fin sushirestaurang är likadant.” säger grundaren Tetsuya Hanada till RES.

Priserna börjar på 12 000 JPY (ca 1100 kr) per person. Upphämtning vid kundens hotell i centrala Tokyo ingår i priset.

https://sushiuniversity.jp/

Läs den stora reseguiden till Tokyo HÄR.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!