Tokyo, Japan: Stockholm får direktlinje till Tokyo i sommar
Getty Images
Nyhet

Stockholm får direktlinje till Tokyo i sommar

Tokyo är hett just nu och turismen i hela Japan överlag blomstrar. Nu väljer Japans största flygbolag ANA att starta en direktlinje mellan Stockholm och Tokyo nästa sommar, skriver Swedavia i ett pressmeddelande. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Tokyo

Under det senaste året har antalet flygresenärer mellan Stockholm och Tokyo ökat med hela 50 procent, uppger Swedavia. Men hittills har svenska resenärer varit hänvisade till flygplatser som Kastrup i Köpenhamn och Vantaa i Helsingfors för att ta sig direkt till den japanska huvudstaden.

– Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige. Den nya direktlinjen är efterlängtad bland svenska exportföretag, säger Jonas Arahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Många svenskar vill åka till Japan överlag men speciellt Tokyo. Ny statistik från Hotels.com visar att svenska resenärers sökningar på staden ökat med 70 procent de senaste två åren.

– Japan befinner sig i rampljuset just nu tack vare stora sportevenemang, dokumentärer under bästa sändningstid och allt mer omfattande kulturexport. Svenskarna ligger i täten av statistiken. Våra data visar på ett tilltagande intresse hos dem. Det är inte svårt att fatta varför – smaka världens bästa sushi, briljera på Instagram framför Sensō-ji-templet eller låt dig överväldigas av bambuskogens skönhet i Arashiyama, det finns något för alla, säger Simon Matthews från Hotels.com. 

Läs den stora reseguiden till Tokyo HÄR.

Publicerad: 2019-11-19