Marrakech, Marocko: Maria i Marrakech
Intervju

Maria i Marrakech

Hotell i Marrakech

Maria Sebnat Martin är RES Marrakechbloggare. I mer än elva år har hon bott i Marocko där hon driver både en riad och ett företag specialiserat på resor.

Varför ska man åka till Marocko tycker du?

- Flygtiden till Marocko är kort men resan känns lång. Trots att landet ligger på gränsen till Europa så kommer man ”kulturellt” mycket långt bort. Marocko har mycket att erbjuda för den nyfikne resenären! Naturen är ett exempel – Nordafrikas högsta berg ligger i Marocko som för övrigt är ett land med 30 procent berglandskap. Här lever berberkulturen, som är en gammal nomadkultur, kvar. Marocko har också 3000 kilometer omväxlande kust med klippor, massor av laguner och långa och oexploaterade sandstränder. Till sist, men absolut inte minst, finns Saharaöknen. De mest spännande städerna förutom Marrakech, där jag bor, är Fez (den tredje största staden i Marocko, red. anmärkning) och lilla mysiga Essaouira.

Vad får besökaren inte får missa?

- I Marrakech så skall man absolut gå runt i ”souken” Det är hantverks- och basarkvarteren med mellan 14-16 000 små hål i väggen -butiker. Här spenderar du lätt större delen av en vecka! För middag är Comptoir Darna en läcker restaurang.  Det är en av platserna jag kommer skriva om i min blogg.

Hur undviks turistfällor?

Det bästa sättet att undvika turistfällor och istället få så mycket som möjligt ut av sin resa är att ha planerat tiden - inte helt ut men att iallafall ha en stomme. Då kan man hinna med otroligt mycket. Och det är mitt jobb, att hjälpa resenärer hitta aktiviteter som passar just dem; lägga upp vettiga resrutter och boka de mysigaste små hotellen, som ofta inte är så kända.

Vad kommer du ge oss på Marrakech-bloggen?

Jag kommer dela med mig av mina favoritställen i Marrakech. Kvaliteten på service och mat är i allmänhet ganska svajig men det poppar hela tiden upp bra ställen som jag definitivt kommer att skriva om. Håll utkik!

Gå till Marias blogg»

Publicerad: 2010-04-07