Nederländerna

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Nederländerna. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Nederländerna

 • Nederländerna
  Handplockade tips

  Amsterdam är en av Europas coolaste städer. Men förträng bilden som amerikanska collegefilmer förmedlar. Amsterdam är så mycket mer än bara Red light district och marijuanadoftande coffeeshops. Nu har UD hävt restriktionerna mot att åka till Nederländernas huvudstad. Härligt. Äntligen!

 • Nederländerna
  Nyhet

  Amsterdam har ökat i popularitet de senaste åren och är numera en av Europas mest besökta weekendstäder. Men efter nyår har det blivit dyrare att turista här. 

 • Nederländerna
  Tips

  I Amsterdam finns trendriktiga designbutiker och designhotell, gourmérestauranger och museer du kan strosa runt på i timmar utan att bli uttråkad samt sköna barer med cocktails i världsklass. Här är fem tips i staden vi gillar just nu. 

 • Nederländerna
  Tips

  Nina Olsson är AD:n, formgivaren och fotografen som lämnade Stockholm för Amsterdam för att bosätta sig vid stadens kust. Här är hennes bästa tips i den holländska huvudstaden. 

 • Nederländerna
  Tips

  Rotterdam är en befriande stad. Det räcker med att kliva ut från tågstationen och snurra ett varv på torget så ser man byggnader i så omaka arkitektur att Stockholmspolitikerna hade satt konferenskakan i halsen och släppt igenom Nobelhuset utan knussel. 

 • Nederländerna
  Reportage

  Ekologiska visioner, lekfull arkitektur och en krogscen som bara blir bättre och bättre. Rotterdam är redo att ge Amsterdam en match om turisterna. 

 • Nederländerna
  Nyhet

   Den cykeltäta staden Amsterdam kommer att bannlysa bensin- och dieseldrivna fordon år 2030, skriver The Guardian. Syftet är att minska luftföroreningarna i staden som tros korta invånarnas livslängd med drygt ett år. 

 • Nederländerna
  Tips

  Amsterdam är en riktigt cool stad med trendiga gourmetrestauranger, designhotell och en utbredd hipsterkultur – vilket i sin tur innebär ett rikt utbud på kaféer som serverar riktigt bra kaffe. Här är tre kaféer som är lite mer än bara ett kafé.

 • Razmatz
  Reseguide

  Amsterdam blir bara coolare och coolare för varje år som går. Staden har putsat på sin image och lyckats väl – coffeshops och glädjehus har tonats ner till fördel för en blomstrande kulturliv och restauranger i absolut framkant.

 • Nederländerna
  Reseguide

  Rotterdam är full av lokala designbutiker med hantverk, mode, konst och prylar du inte hittar någon annan stans. Rotterdam är en rolig partystad och rent visuellt är den ett kul potpurri av arkitektur och byggnadsstilar – här är allt tillåtet.