Nederländerna

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Nederländerna. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Nederländerna

 • Nederländerna
  Tips

  Nina Olsson är AD:n, formgivaren och fotografen som lämnade Stockholm för Amsterdam för att bosätta sig vid stadens kust. Här är hennes bästa tips i den holländska huvudstaden. 

 • Nederländerna
  Tips

  Rotterdam är en befriande stad. Det räcker med att kliva ut från tågstationen och snurra ett varv på torget så ser man byggnader i så omaka arkitektur att Stockholmspolitikerna hade satt konferenskakan i halsen och släppt igenom Nobelhuset utan knussel. 

 • Nederländerna
  Reportage

  Ekologiska visioner, lekfull arkitektur och en krogscen som bara blir bättre och bättre. Rotterdam är redo att ge Amsterdam en match om turisterna. 

 • Nederländerna
  Nyhet

   Den cykeltäta staden Amsterdam kommer att bannlysa bensin- och dieseldrivna fordon år 2030, skriver The Guardian. Syftet är att minska luftföroreningarna i staden som tros korta invånarnas livslängd med drygt ett år. 

 • Nederländerna
  Tips

  Amsterdam är en riktigt cool stad med trendiga gourmetrestauranger, designhotell och en utbredd hipsterkultur – vilket i sin tur innebär ett rikt utbud på kaféer som serverar riktigt bra kaffe. Här är tre kaféer som är lite mer än bara ett kafé.

 • Razmatz
  Reseguide

  Amsterdam blir bara coolare och coolare för varje år som går. Staden har putsat på sin image och lyckats väl – coffeshops och glädjehus har tonats ner till fördel för en blomstrande kulturliv och restauranger i absolut framkant.

 • Nederländerna
  Reseguide

  Rotterdam är full av lokala designbutiker med hantverk, mode, konst och prylar du inte hittar någon annan stans. Rotterdam är en rolig partystad och rent visuellt är den ett kul potpurri av arkitektur och byggnadsstilar – här är allt tillåtet.

 • Nederländerna
  Tips

  Amsterdam är en riktigt cool stad, med hippa trendriktiga designbutiker vid varje hörn, gourmetrestauranger och en utbredd kafékultur. Här är tre boenden som är vänliga mot plånboken.

 • Nederländerna
  Reseguide

  Är Amsterdam vårets hetaste stad måntro? Ja, det känns så. Staden är så mycket mer än bara Red light district och marijuanadoftande coffeeshops. En hipp cykelstad där du till och med cyklar till (och hem från) klubben. 

 • Nederländerna
  Miniguide

  Amsterdam är en ypperslig stad att besöka om man föredrar ekologiskt odlade råvaror och dessutom tycler att det är roligt att botanisera själv i mataffären. Vår Amsterdam-korre Nina Olsson har full koll på det hållbara matutbudet i staden.