Artiklar om Österrike

 • Österrike
  Nyhet

  Den pittoreska byn Hallstatt i Österrike har drabbats av en enorm turistinvasion de senaste åren och i fjol fick man besök av hela 19 300 turistbussar. Anledningen till turistboomen är att byn ryktas vara förebild till Disneyfilmen "Frost". 

 • Österrike
  Tips

  Till österrikiska alperna kan du åka sommar som vinter där avkoppling och lyx står överst på listan. Vandra i natursköna vyer, cykla bland bergen eller stanna helt enkelt på hotellet och njut av en härlig spaupplevelse. 

 • Österrike
  Österrike

  Är du ett Bond-fan? Då får du inte missa det här unika museet, 007 Elements. I österrikiska Sölden i Tyrolen kan du dessutom äta en lyxmåltid i restaurangen Ice-Q, känd som Hoffers Clinic i Bond-filmen Spectre.

 • Österrike
  Österrike

  Det finns faktiskt ett stycke svenskhet i Tyrolen – skidanläggningen i St. Johann ägs av svenska SkiStar och svenskar är faktiskt lite extra välkomna i byn.

 • Österrike
  Österrike

  Inga lederhosen, fjäderprydda hattar eller Sound of music-kitsch. Bara romantiska sekelskiftesvillor, exklusiva badhus och sammetslena gröna sjöar. På österrikiska Rivieran lever det gamla kejsardömet kvar. Här kan man semestra med stil.

 • Österrike
  Österrike

  Att ett över hundrafemtio år gammalt österrikiskt alphotell inte behöver vara någon konservativ institution är något som Hotel Post i den lilla byn Bezau har bevisat. Det fyrstjärniga hotellet har drivits av samma familj i fem generationer, och under Susanne Kaufmanns styre har det utvecklats till en sober lyxpärla i de österrikiska bergen.

 • Österrike
  Österrike

  I år 2009 är den lilla österrikiska staden Linz europeisk kulturhuvudstad – och ett av den här stadens allra bästa projekt är Pixel Hotel. Här består hotellet av sex outnyttjade lokaler över hela staden som har omvandlats till enskilda hotellrum och lyxiga sviter – där varje pixel bildar en del av hotellbilden. 

 • Österrike

  Fler puderdagar i backen väntar för den som låter sig styras av snön. Tricket är att skidflexa: köp en flygbiljett och var flexibel med slutdestinationen tills det börjat snöa. RES lär dig tyda väderleksrapporten.