Ryssland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Ryssland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Ryssland

 • Ryssland
  Nyhet

  Efter 30 år drar sig nu McDonald ur Ryssland. Restaurangerna stängde temporärt vid krigsutbrottet, men lämnar nu helt ryska marknaden. Men när franska Renault samtidigt lämnar Ryssland väcks ett varumärke från Sovjettiden till liv – ryska bilen Moskvich.

 • Ryssland
  Tips

  Få städer är så storslagna som Moskva, här samsas modernt liv med ryska traditioner och det finns gott om sevärdheter. Det finns också ett oändligt restaurangutbud samt ett varierat kulturutbud – och det bästa av allt, det är bara två timmar bort.

 • Ryssland
  Nyhet

  Från och med 1 oktober blir det enklare att resa till den ryska kulturmetropolen Sankt Petersburg. Tidigare har alla turister behövt skicka in en visumansökan med blanketter, pass och fotografier – men nu lanseras ett smidigare e-visum. 

 • Ryssland
  Nyhet

  Det statliga ryska flygbolaget Aeroflot har ställt in minst 26 avgångar sedan den fruktansvärda flyplansbranden på Moskva flygplats i början av maj då 41 personer miste livet. Alla skulle ha flugits med det kritiserade planet SSJ 100, skriver Dagens Nyheter.

 • Ryssland
  Ryssland

  Det har funnits gott om drama både på och bakom scenen sedan Bolsjojteatern grundades 1776. Den ryska nationalscenen för balett och opera har brunnit ner, byggts upp, brunnit ner igen, byggts upp, bombats, byggts upp för att sedan under många år försummas.

 • Ryssland
  Ryssland

  RES Moskvakorrespondent Kina Zeidler ger dig sju tips till Moskva inom uteliv, kultur, shopping och avkoppling i Rysslands huvudstad.

 • Ryssland
  Ryssland

  I Kaukasus finns en plats som lockar extremskidåkare och presidenter. En liten bondby som garanterar både bökande grisar, vodkafester och magnifikt puder. RES testar Vladimir Putins favoritbackar i Krasnaya Polyana.

 • Ryssland
  Ryssland

  Ta ett stycke stalinistisk klassisism, några gotiska inslag och en del ryskortodox arkitektur. Resultatet är Leningradskaya Hotel i Moskva, inrymt i ett av kommunismens största skrytbyggen.Efter en ny renovering slår Rysslands mest anrika hotell upp dörrarna igen.

 • Ryssland
  Ryssland

  Ryssland är kanske inte det land du förknippar mest med en skön spahelg. Men i de förmögna oligarkernas kölvatten kommer nu en mindre boom med spacentran som likt resten av Rysslands importerade vanor från väst har en touch av lyx.