Ibiza, Spanien: Ibiza i sommar? – Här är 5 handplockade tips
Handplockade tips

Ibiza i sommar? – Här är 5 handplockade tips

Välkommen till RES reseguide för Ibiza. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Ibiza. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

På hundra år har Ibiza gått från fattig glesbygd till tummelplats för de rika och berömda. Däremellan har ön hunnit vara kulturell smältdegel, hippiehangout och festmecka. Ibiza må fortfarande vara en ikonisk partyö men nu svänger pendeln alltmer tillbaka mot det naturliga. I den här guiden ger vi dig våra bästa tips till ön. Vi guidar dig rätt i myllret till de genuina restaurangerna, till de mysiga barerna och till hotellen med skönast kuddar.

1. Cubanito Ibiza

Från Concept Hotel Groups som har flera 50-tals inspirerade hotell, alla kitschiga och fotogeniska på sitt eget vis, öppnar nu detta fantastiska hotell: Cubanito Ibiza. Inspirerat av Cuba med inredningen i art deco stil mixad med koloniala inslag. Alla rum har SMEG-kylar och Marshall-högtalare men bäst av allt måste ändå vara takpoolen där man på första parkett kan se Ibizas världskända solnedgångar samtidigt som man smuttar på en rom. Öppet april till oktober.

Lediga rum och priser

Se andra hotell i Ibiza 

 

2. Aiyanna

Det är nu några år sedan som denna fräscha beach club öppnade och Aiyanna är nu rejält etablerat som ett av de bästa ställena på Ibizas nordöstra kust. Aiyanna känns igen på sina enorma solparasoll som täcker hela uteserveringen, inspirerade av indiska färger och mönster. Det är lite marknads- och karnevalsstämning med de olika små bussarna som säljer crepes och tacos. Det går helt i linje med hur Cala Nova faktiskt varit i många år; ett hippie-hangout, tack vare de närliggande marknaderna Las Dalias och Punta Arabí och flera olika campingsajter där man kan bo billigt. Det är inte sällan man hör trummor spela och riktiga Ibiza-karaktärer sitta i cirkel i sanden. Här kan man dessutom surfa. En bohemisk/Kalifornisk känsla ligger över denna magiskt vackra playa. 

Hitta hit

3. Cala d’en Serra

Det är inte helt lätt att ta sig till Cala d’en Serra. Den hör inte till de mest kända stränderna, men det är just det som gör den så magisk. När man parkerat reser sig ett övergivet hotellbygge över grusvägen som går brant neråt mot stranden; helt täckt i graffiti och otrolig konst. Själva stranden är liten men är helt omgiven av berg och klippor som formar en perfekt bukt med blågrönt vatten och dramatiska (för att vara Ibiza!) klippor som för tankarna till Krabi i Thailand. En enkel chiringuito (strandbar) serverar kalla drycker, glass och god mat till ett väldigt överkomligt pris och allting är vilt och opolerat och det är just det som gör det till en oförglömlig naturupplevelse. 

Hitta hit 

4. La Chickeria 

La Chickeria ligger lättillgängligt till på huvudvägen som går igenom Santa Gertrudis och det är lätt att parkera. Den grillade kycklingen är deras paradrätt, med fantastiska tillbehör, men det finns även vegetariska och veganska alternativ. Man kan äta inne i restaurangdelen, på terrassen på framsidan eller på den mysiga uteserveringen på baksidan. Perfekt för barn, att ta med till stranden som picknick, och dessutom visar de ofta sportevents på sina TV-skärmar.

Hitta hit

5. Bar Costa 

Bar Costa i Santa Gertrudis är en Ibiza-institution som står i alla väder. När trendiga ställen kommer och går i den lilla pittoreska byn, står Bar Costa stadigt i den röda jorden och har samma meny år ut och år in. Dessutom alltid lika smockfullt. Det är äkta, autentiskt och med priser som är konstant låga. Det är jamón och queso och baguett; färskpressad apelsinjuice och pan con tomate. Gott café con leche, och så klart Hierbas Ibicencas – Ibiza’s egen anislikör som producerats i mer än 200 år.

Hitta hit

46 ytterligare handplockade tips i Ibiza

Publicerad: 2021-07-16