Mallorca, Spanien: 5 tips i populära Palma
Restaurang Spot
Tips

5 tips i populära Palma

Mallorcas hjärta Palma stad är ett underbart resmål året om. Stadens popularitet har ökat kraftigt de senaste åren och vi förstår varför. Här finns smarriga tapas, härlig shopping, spännande kultur, en vacker gammal stad, strandliv och trendiga barer & kaféer. Här kommer fem tips från vår Palma-korre.

Text: Hedda Lapidus och Elin Fellman

Se & Göra

Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

Konstnären Joan Miró bodde och verkade på Mallorca och ville att hans specialritade studio och bostad skulle lämnas precis som den var vid hans död. Nu är här ett museum med tillhörande trädgård som är som en oas i Cala Mayor just utanför Palma. Njut av många stora verk och skulpturer och lär dig mer om den otroligt produktiva konstnär som Joan Miró var ända fram till sin död 1983.

Restaurang

Spot

Spot i Santa Catalina är en luftig och modernt inredd restaurang med mat från olika kök (missa inte de små tonfisktortitasen) och goda drinkar. På andra sidan gatan ligger en lekplats där barn kan luftas lite när föräldrarna vill sitta längre på lunchen. Ägarna till Spot har flera restauranger i Barcelona och Madrid och det är uppenbart att de vet vad de sysslar med.

encompaniadelobos.com/spot-mallorca/

Plaça Verge del Miracle 3
07013 Palma de Mallorca

Hotell

Hotel Mamá

På Placa Cort, ett stenkast från Palmas stora katedral, ligger nyöppnade Hotel Mamá. Inrett av gurun Jacques Grange med såväl takmålningar, spännande konst och textilier i djärva färger som genomgående vackra keramikgolv. Högst upp finns en ljuvlig takterrass med pool och utsikt över staden och bergen. Här finns ett snyggt spa och både ett café och en japanskinspirerad restaurang.

Lediga rum & priser

Hotelmama.es

Adress: Plaza de Cort, Palma de Mallorca 07001

Kafé

Mama Carmen

På ett torg i Santa Catalina ligger kaféet Mama Carmen där du kan njuta av frukost eller lunch vid ett charmigt hopplock av möbler. De kallar sig kaffe- och tespecialister och här får du den godaste matcha- och golden latten i Palma liksom ett stort urval av vanligt kaffe. Nästan allt är ekologiskt och mackorna, salladerna och gröten är ljuvliga, liksom de färskpressade juicerna.

Mamacarmen.es

Adress: Carrer de Cervantes 21, Palma de Mallorca 07013

Shopping

Bazaar Palma

På en mysig gata med många små affärer ligger inredningsbutiken Bazaar. Ägarna har tagit in en trevlig blandning av glas och keramik från Portugal liksom lyxiga produkter från franska Astier de Villatte. Du hittar också vackra tyger och prydnadsföremål från Mallorca och andra platser.

Bazaar-palma.com

Costa d’en Brossa 17 a

Publicerad: 2019-05-09