Mallorca, Spanien: Bar La Sang –  Palmas första naturvinsbar
Getty Images (genrebild)
Korrens tips

Bar La Sang – Palmas första naturvinsbar

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är en härlig nyöppning av Palmas första naturvinsbar. 

Lediga rum & priser i Palma

Naturviner blir alltmer populära och släpps in i de flesta finrum nuförtiden, i alla fall de medvetna. Kännare och andra säger sig bli mindre bakis av dessa viner, något jag personligen varken kan bekräfta eller dementera. Det finns en hyfsat god tillgång på naturviner på Mallorca, både lokalt producerade på ön och från andra närliggande länder.

I förra veckan öppnades däremot Palmas första naturvinsbar, Bar La Sang, av svensken Lukas Lundgren med flickvän. Den ligger på Placa de L’Hospital vid Rotgersjukhuset mitt i stan. Här finns ett stort urval naturviner, såväl röda, vita, rosé och cava, liksom hantverksöl och kombucha. Till drycken finns chark- och ostbrickor och i källaren även ett chambre separée. Baren är dessutom en butik, så nu kan du dricka ditt nyfunna favoritvin hemma också.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-10-15