Mallorca, Spanien: Hett i Palma: Hotel El Llorenc
Korrens tips

Hett i Palma: Hotel El Llorenc

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är det nyöppnade boutiqehotellet Hotel El Llorenc.

Lediga rum & priser i Palma

Boutiquehotellen står som spön i backen i Palma. Här finns verkligen ett härligt urval av lyxiga små hotell med vackra rum och ljuvliga takbarer. För bara någon vecka sedan fick vackra Calatrava, Palmas äldsta område, närmast katedralen, ytterligare ett sådant.

El Llorenc har 33 rum med klassisk inredning i sex olika kategorier varav det största har två balkonger som vetter mot Palmabukten. Här finns två restauranger, Dins och Tannur, båda under den mycket väl ansedde Santi Tauras tyglar. Dins för fine dining och Tannur för annat. Uppe på taket finns både restaurang och cocktailbar och Palmas längsta infinitypool, självklart med diverse varianter av solsängar.

På 900-talet när morerna styrde Mallorca låg i detta område de arabiska baden och därför är det passande att El Llorencs spa är arabiskinfluerat och erbjuder en mängd olika sorters bastu och behandlingar. Dessutom finns både gym och uppvärmd pool. Ett dubbelrum här kostar från cirka 2500 kronor per natt. 

Lediga rum & priser på Hotel El Llorenc

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-09-23