Mallorca, Spanien: Mama Carmen får systerkafé i Palma
Foto: Mama Carmen
Korrens tips

Mama Carmen får systerkafé i Palma

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är Mama Carmen som får systerkafé. 

Lediga rum & priser i Palma

Kaféet Mama Carmen Coffee & Kitchen på Carrer de Cervantes i Santa Catalina är redan en institution trots att det bara är drygt två år gammalt. Nu har det fått en syster med nästan samma namn bara något kvarter bort på Carrer de Rossinol. Den stora skillnaden här (förutom att uteserveringen är mycket mindre), är att Mama Carmen Coffee & Bakery som det nyöppnade stället heter är helt veganskt.

Om du på det förra stället får specifikt be om valfri plantbaserad mjölk i kaffet är det här inget snack om saken. Men det betyder inte att du inte kan få äggröra och ägg på din avokadomacka! Det betyder bara att det kommer vara veganska ägg.

Här kan du förutom olika sorters kaffe få både soppa och varm mat liksom acaibowls och helt ljuvliga pannkakor toppade med ett berg av olika sorters bär. Jag kan inte heller se någon som kan motstå de glaserade munkarna, kanelbullarna eller kakorna. Alla rätter går att få glutenfria och i princip alla råvaror är ekologiska. Den egentliga anledningen till utvidgningen var att ägaren letade efter en större lokal att baka och laga mat i, men väl på plats insåg han att han fick plats med såväl bageri, kafé, galleri och inom kort även yoga.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-10-10