London, Storbritannien: Cajsas London

Cajsas London

Hotell i London

Lär känna vår bloggare Cajsa i London. Hon drog hit efter gymnasiet, tretton år senare är hon fortfarande kvar.

Hur hamnade du i London?
– Jag ville bara prova att bo utomlands i ett halvår efter gymnasiet (nu är det över 13 år sen) och har alltid varit svag för England - framförallt på grund av musiken och modet. Sedan blev det att jag stannade kvar och pluggade här. Och på den vägen är det.

Hur bor du?
– Jag bor i lummiga, lugna De Beauvoir-området i östra London sedan 2009. Området består mest av gamla viktorianska hus och är ett familjeområde med bra pubar och en tjusi deli, som ändå ligger nära Dalston med alla dess klubbar, och shoppingområdet Angel i Islington. Mitt hus är ett slitet men charmigt viktorianskt hus med stor trädgård som jag delar med två kompisar.

Singel/partner/familj?
– Jag är singel... fast snart har jag två kattungar.

Vad är det bästa med att bo i London?
– Det bästa med London är den kreativa ådran som finns här - man har aldrig tråkigt i London. Plus att staden är så stor att man alltid upptäcker något nytt. Utelivet är super, men det jag nog uppskattar mest är att här hålls så väldigt mycket roliga utställningar och andra kulturella tillställningar. Sedan är det en lätt stad att gilla, eftersom britterna är så trevliga och hjälpsamma. Och shoppingen är fantastisk.

Vilket är ditt bästa guldkorn till staden?
– Jag är ju väldigt svag för neonmuséet och caféet Gods Own Junkyard långt ute i Walthamstow i öst. Det är bara öppet på helgerna men är en riktigt rolig upplevelse - som en neongrotta fylld med alla möjliga olika skyltar! I samma industriområde ligger också ett lokalt bryggeri, Wild Card Brewery, och de brukar ha gatumatstånd på sommaren. Defintivt en ovanlig Londonupplevelse!

Läs mer om Cajsas London på hennes blogg.
 

Publicerad: 2016-04-25