London, Storbritannien: Hett i London: sketch
Korrens tips

Hett i London: sketch

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är tesalongen sketch. 

Lediga rum & priser i London

Trots att det i största grad är turister, mammor och döttrar på familjedate samt sällskap på jakt efter något lite speciellt att hitta på som ägnar sig åt eftermiddagste i dessa dagar, tillhör afternoon tea ett mina favoritmåsten i London. Och i dessa dagar har anrika tesalonger som Claridge’s och The Savoy fått konkurrens på gastronomilekplatsen sketch i Mayfair.

I The Gallery, sketchs bakre rum som är en extra allt-miljö fylld av hundratals verk av illustratören David Shrigley, dukas ceremonin fram i en för London ny tappning. Det mest säregna är nämligen inte temästarens unika bladblandningar eller utbudet av utsökt plockmat, utan det faktum att allt komponerats av tre fransoser; stjärnkockarna Pierre Gagnaire och Hervé Deville samt konditorn Christophe Gasper.

I deras regi förvandlas den klassiska brittiska traditionen till en gallisk Alice i Underlandet-upplevelse, komplett med sandwiches, scones, petit getauxes och en rosenröd ”kaviarman” som elegant serverar små skedar fulla av en munfull utsökta ossetra-ägg. Allt till tonerna av en stråkorkester som spelar pop i kammartappning. Det porlar dock inhemska bubblor i kristallkuporna, dock givetvis producerade på Champagnevis i södra England – och detta utan att ett enda franskt ögonbry rynkas. Missa förresten heller inte de ytterst Instagramvänliga toalettfaciliteterna, som hämtade ur en rymdsaga.

sketch.london

9 Conduit St, Mayfair W1S 2XG

Öppettider: Måndag-söndag, första sittningen 11:30, sista sittningen 16:30.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-07-29