Sverige

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Sverige.  Vill du komma till våra handplockade reseguider, klicka här.

Artiklar om Sverige

 • Sverige
  Handplockade tips

  Sandhamn är skärgårdens Åre. Det är hit du drar med pappas yacht. Men också med ditt stora kill- eller tjejgäng. Alla från tonåren och uppåt är välkomna. Men det funkar lika bra för stora barnfamiljer att komma hit, liksom för par. Sandhamn är den enda platsen i Stockholms skärgård med en hyfsad infrastruktur för att ta hand om turister. När du kommer hit finns kartor, krogar och toaletter. Det finns vägar och skyltar som visar var stränderna finns. Och det finns hotellrum i olika prisklasser som gör att du kan sova över, en natt eller en hel sommar. Vi rekommenderar dig att inleda ditt liv på Sandhamn med en dagsutflykt. Ta båten från Strömkajen mitt emot Grand Hotel i Stockholm eller ta dig ut till Stavsnäs brygga och ta en kortare båtresa hit.

 • Sverige
  Handplockade tips

  Rikets tredje stad Malmö har en av landets yngsta befolkningar. Och en av de mest multikulturella. I Malmö talas det över 100 språk av 174 nationaliteter enligt medieuppgifter. Här är RES-guide till staden som har gått från en grå industristad till det närmaste vi kommer globala metropoler som Berlin och Istanbul i Sverige. RES reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade hipstertips till Malmö. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

  Kolla rum och tillgänglighet i Malmö 

   

 • Sverige
  Nyhet

  Nattöppna attraktioner, DJ:s, barer, och ljuseffekter. Under sex kvällar i augusti och september förvandlas Gröna Lund till Sveriges mest unika klubbmiljö med utökat serveringstillstånd i parken och en åldersgräns på 23 år, under konceptet NIGHT RIDER.

 • Sverige
  Handplockade tips

  I sommar har RES hängt i Skånes huvudstad och uppdaterat våra tips till Malmö.

 • Sverige
  Nyhet

  ESS Group startades 2007 med förvärvet av Ystad Saltsjöbad, sedan dess har ESS familjen vuxit snabbt. De sista åren med nya Ellery Beach House på Lidingö, Fyri Resort i Hemsedal, Marienlyst i Helsingör, Steam Hotel i Västerås, MJ’s i Malmö och kommande 28 vånings-Vegas-skrapan JIMMY'Z i Göteborg. Nu presenterar hotellgruppen ytterligare en resort; Örenäs Slott utanför Landskrona med vacker utsikt över Öresund och Ven.

 • Sverige
  Tips

  Pandemin har fått fler att upptäcka utflyktsmål på hemmaplan. I en ny undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Toyota svarar 56 procent av svenskarna att det är ganska eller mycket troligt att de kommer att åka på bilsemester i sommar. Behöver du inspiration för vart du ska åka? Här guidar vi dig till sju reseguider. 

 • Sverige
  Nyhet

  I takt med att covid-restriktionerna börjar lätta är svenskarna i full gång att packa inför sommarens semester. Readly har analyserat maj och juni månads sökhistorik som visar att våra nationella semesterresmål ligger i topp även detta år med Gotland på första plats, men även att europeiska resmål har letat sig in på topplistan.

 • Sverige
  Nyhet

  Svenska campingar går mot rekordår på flera håll i landet, efter lättade coronarestriktioner. I år har svenskarna förbokat campingplatser i högre grad än någonsin tidigare, och utländska gäster börjar komma tillbaka.

 • Sverige
  Lista

  Är du kvar i Stockholm under midsommarhelgen? Även om många restauranger stänger så går det utmärkt att fira den somriga högtiden på krogen. Här är några av våra favortitkrogar som håller öppet under midsommarhelgen. 

 • Sverige
  Nyhet

  I hjärtat av Gröna Lund slår dörrarna upp till en ny kryddstark bar signerad Tullamore D.E.W. Med sin kryddiga prägel erbjuder The Spice Bar drinkar och mat med inspiration från hela världen.
  – The Spice Bar är vår mest mångsidiga bar, säger Fredrik Fjällström, Food & Beverage Manager på Gröna Lund.