Sverige: Glampa i vildmarken

Glampa i vildmarken

En natt i en tältstuga mitt i Kronhjortsdalen är något som lockar. Redan innan Skånes Djurparks nya satsning Wild Lodge är färdigbyggd är endast 30 procent av nätterna lediga under säsongen. Övernattningspaket med lite lyxigare camping, så kallad ”glamping”, är populärare än någonsin, enligt ett pressmeddelande. 

- Den stora efterfrågan bekräftar trenden med hemester och naturnära upplevelser som vi har sett. Intresset för de nya tältstugorna är stort och bokningar kommer från hela landet. Att sova omringad av kronhjortar och med möjlighet att höra vargarna yla på nätterna är en sommarupplevelse helt rätt i tiden och som många vill uppleva, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

Just nu är bygget i full gång och de tio nya tältstugorna med kök, allrum och sovrum växer fram på höjden i Skånes landskapsdjur, kronhjortarnas, hägn. Stugorna kommer att ge plats till ytterligare 50 övernattande gäster inne i parken. Sedan tidigare finns även tältbyn Camp Oak med övernattning i stora familjetält. Förra året sålde övernattningarna i tälten slut och därför utökar parken med möjlighet för ytterligare gäster att ta del av unika upplevelser i naturen.

Bakom tältdukarna i nya Wild Lodge finns 38 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum. De främsta tälten har utsikt över kronhjortshägnet och hjortarna kan komma ända inpå husknuten. På morgonen får gästerna möjlighet att både njuta av egen frukost och mata hjortarna med deras favoritmat.

- Det är en unik hemester och det märks på det stora intresset för att boka färdiga övernattningspaket med mat, upplevelser och boende. Nu öppnas Sverige upp igen och vi ser fram emot att även välkomna gäster från Danmark och andra grannländer. Många har fått upp ögonen för Sveriges och Skånes många smultronställen, säger Glenn André Viste Bøe.

Publicerad: 2021-06-03