Sverige: Hitta bästa glampingen i Sverige
Sommartips

Hitta bästa glampingen i Sverige

Glamping, en ordlek med ”camping” och ”glamour”, har blivit ett uttryck att lägga på minnet. Bo med stil i naturen, men slipp omaket med att sätta upp din egen camping. Lyxtälta komfortabelt samtidigt som du har tillgång till de flesta bekvämligheter.

Text: Malin Nilsson

Anfasteröd Gårdsvik, Ljungskile 

På semesteranläggningen Anfasteröd Gårdsvik i härliga Ljungskile kan du glampa väldigt exklusivt – här finns nämligen bara två tält. Dessa har värme, kök, badrum med WC och dusch, sängar samt liten altan.
Välj tältet som står på en klippa med havsutsikt eller tältet i den grönskande bokskogen. Här bor du bekvämt och får frukosten serverad i deras kafé vid havet.

Pris: 1 600 kronor per natt
anfasterod.se

Lediga rum & priser

Island Lodge, Stockholm

I Stockholms skärgård finns Island Lodge. Boendet är omskrivet internationellt och har även hamnat på listor över de bästa hotellen i världen. Tälten är 18 kvadratmeter och erbjuder skandinavisk design med naturen och vattnet nära inpå. Tälten har två bäddar samt vedeldad spis. Nära tälten finns tillgång till dusch och handfat, öppen eldstad, badtunna, en flytande bastu samt privat strand. 

Pris: på förfrågan.
islandlodge.se 

Visby Strandby, Visby

I Visby Strandby kan du glampa både i luften och på marken. Bo i ett tält som hänger i ett träd eller ett som står på marken. I marktältet finns en dubbelsäng samt två extrabäddar för barn. Tältet har el, kyl, vattenkokare, kaffebryggare samt täcken och kuddar. Till tältet finns en stor terrass med tillhörande utemöbel. Duschar, WC och kök finns i servicehusen. I det hängande tältet som är 180 cm i diameter finns en madrass, men resten behöver du ta med dig själv. Båda tälten har havsutsikt. 

Pris: Från 1 190 kronor per natt 
visbystrandby.se

Lediga rum & priser

|
Publicerad: 2018-04-16