Sverige: Hotellen som boostar din relation!
Handplockade tips

Hotellen som boostar din relation!

Parterapi? Skaffa en hund? Separation? Nej, vi på RES tycker att det bästa sättet att boosta din relation är att ta in ett dygn eller en långhelg på ett skönt hotell. Att få allt serverat, att slippa bädda sängen, att bada, prata, hångla och äta gott är det som gör att din relation blir på topp igen. 

Här listar vi tio hotell när det kommer till relationsboost. Dessa anläggningar funkar också för tjej- och killgäng och grupper av alla sorter. Men de är inte i första hand familjehotell. Så skaffa en barnvakt, boka dig och din partner på något av nedan hotell och förbered dig på de bästa dagarna den här säsongen. 

Stockholm, Sverige: Nu öppnar Ellery Beach House

1. Ellery Beach Club Stockholm

Stockholmsregionens färskaste hotell. Det här var en gång i tiden IBM:s gamla kursgård, men nu har ESS Group från Göteborg tagit över denna tegelklump från sjuttiotalet. Istället för murriga gamla datorer har man hällt in sextiotalsglamour. Det är James Bond och Beach Boys i skön förening med padelbanor och ett gäng pooler. Det är hög musik när du äter och mjuka soffor och fåtöljer i baren. På andra sidan vattnet på Nackasidan ser du konkurrenten Yasuragi. Där är alla klädda i likadana baddräkter och fotriktiga tofflor. På Ellery Beach Club är det höga klackar, korta kjolar och rött nagellack som gäller. Alltså det är fest, glamour och schysst service. Självfallet är det några barnsjukdomar i början, men å andra sidan är ett helt nyöppnat hotell något av det absolut fräschaste som finns. Att taxiresan från Stureplan tar högst 45 minuter gör att vi tror att detta kommer att bli Stockholms hetaste bad-resort. 

Hitta hit

Unikt spa invigt på Hotel Skansens tak

2. Skansen Båstad

Tätorten på Bjärehalvön är Båstad. Här är det trängsel, tennis och nattklubbsmingel med Bianca Ingrosso som gäller. Vill du har mer stil och klass – åk vidare till Torekov. Finare och trååååååkigt.

Navet i Båstad är Skansen. Hotel Skansen är hotellet med stort H under de välkända tennisveckorna i Båstad. Det är här tennisstjärnorna checkar in och bättre läge går inte att hitta. Hotellet ligger nere i hamnen, med tennisbanorna och sandstranden som närmaste grannar.

Hit åker du på konferens, men också med ditt tjej- och killgäng och festar. Eller allra bäst för en romantisk date. Skansens spa är uppdelat i tre delar så det blir sällan trängsel någonstans. Allra bäst trivs vi uppe på taket med ändlös pool och lika ändlös utsikt över Laholmsbukten bort till Tylösand. Föredrar du havsbad så finns det ett badhus med bastu ute i havet. Rummen är kanske inte världens lyxigaste, men de funkar fint som sovplats. I koncernen Gram Hotels ingår också restaurangerna Papas, Pepes Bodega och Hamnplats 3. Men vi tycker att du ska äta på Sand, hotellets egen krog och Båstads mest självklara vardagsrum.

Hitta hit

Boka in oss här

3. Ystad Saltsjöbad

Hotellkoncernen ESS-group började sitt segertåg här. Man förvandlade ett gammalt nedslitet konferenshotell till en destination med suveränt spa, schyssta rum och en stor krog. Allt i Long Island- och New England-stil med en touch av Göteborg. Det är hit du åker när du ska boosta din relation, på konferens eller med tjejgänget. Det är affordable luxury. Det funkar för barnfamiljer, men helst ska du komma utan barn tycker vi.

Hitta hit

Boka in oss här

Så enkelt monteras solceller på taket

4. Vann

Vann är metallindustriarbetarnas gamla kursgård. Det var när Olof Palme införde LAS som facket insåg att de behövde utbilda sig för att inte förlora matchen mot arbetsgivarna. Motparten gjorde samma sak och resultatet i dag är att vi har ett stort antal konferensanläggningar runt om i Sverige i natursköna lägen på behörigt avstånd från stadens alla lockelser. Att lära sig facklig förhandingsteknik är så sjukt tråkigt att anläggningarna kom att placeras långt från allt vad vanligt liv heter. Vann ligger naturskönt djupt inne i Gullmarsfjord precis vid strandkanten. Längst ut på samma udde hittar vi Lysekil. Utsikten från vårt rum är nästan lika dramatiskt som i Sagan om ringen-filmerna. Dagens anläggning har inget med facklig kamp att göra. Här finns ett stort spa som i dessa Corona-tider bara släpper in 50 personer åt gången. Det innebär att det finns rikligt med plats för alla i bastun och baden. Det går även att simma runt i fjorden, men du måste se upp för de röda brännmanterna. Dessa har vi varit livrädda för sedan barnsben, men aldrig haft närkontakt med. Kanske är de lika farliga som tvestjärtar… bara skojade. Rummen är små och badrummen fräscha.Den stora restaurangen heter Vass och här fick vi vid vårt senaste besök en perfekt tillagad torsk. 

Hitta hit

Boka in oss här

Downtown-Camper-The-Nest.jpgDowntown-Camper-The-Nest.jpgDowntown-Camper-The-Nest.jpgDowntown-Camper-The-Nest.jpg

5. Downtown Camper

Mitt i betongen finns detta mafffiga hotell. Downtown Camper är det forna Scandic Sergel Plaza på Brunkebergstorg i hjärtat av Stockholm. För några år sedan fick hotellet en total utblåsning och renovering och har nu återuppstått i ny skrud. Hotellet är tänkt att agera ”base camp” för gästerna som uppmanas att låna kajaker och ge sig ut på upplevelser av olika slag i huvudstaden med omnejd. Hotellets koncept är skapat av norrmannen Erik Nissen som även gjort hotell Lydmar och krogarna Strandvägen 1 och Milles. Downtown Camper är både ett mecka för träningsfreaks OCH folk som vill lata sig. Flera gånger i veckan springer hotellets gäster runt i Stockholm eller svettas på gymmet. Samtidigt finns ett lyxigt spa högst upp med vacker bastu och en utomhuspool med sanslös utsikt. Rummen är funktionella och praktiska. 

Hitta hit

Boka in oss här

Danmark: Svensk hotellkedja köper strandhotell i Helsingör

6. Marienlyst

Danmarks bästa SPA-hotell köptes nyligen av ESS Group som ni märker har flera placeringar på denna lista. Marienlyst är en bedagad skönhet som ligger strax norr om Helsingör med perfekt utsikt mot Kullen, Bjärehalvön och Öresund. Det var här mormor och morfar blev kära i varandra och detta är ett danskt nationalarv. Vi gillar det stora lyxiga spat som är en mix av hygge, fest och lyx. Matsalen är stor och beskrivs bäst med ordet anrik. Rummen rejäla och snygga. Detta är ett hotell i klassisk stil som gjort för när du vill ta steget från tillfällig förälskelse till äkta kärlek.  

HItta hit

Boka in oss här

Nösund Havshotell

7. Nösund Havshotell

Egensinniga hotellägare ger häftiga hotell. Dan Lind med familj har ägt detta ställe i mer än tjugo år och skapat en unik plats. Han har även hunnit med att skriva ett gäng romaner och ge ut dem på eget förlag. Alla renoveringsdetaljer är kanske inte mitt i prick. Men det gäller att inte haka upp sig på de små skavankerna utan att se helheten: ett suveränt badhotell precis vid vattenlinjen. Vi gillar det mysiga spa:et och ännu mer att bada från bryggan. Här hänger par i alla åldrar och blir nyförälskade.

Hitta hit

Boka in oss här

8. Steam

Detta är hotellet som har satt Västerås på kartan. Ingen annan hotelloperatör ville vara med när PEAB skulle förvandla det gamla värmeverket till badanläggning och hotell. Men ESS Group klev in och har varit med om att bygga en unik destination. Hit åker människor från hela Mälardalen för att bada, äta gott och bo på ett unikt hotell. 18 våningar upp finns den mysiga takbaren med svindlande utsikt över Mälarens vatten och otaliga öar. Längst ner finns den mysiga krogen som funkar fint både för nyförälskade par och tjej- och killgäng. Det är inte världens mest avancerade fine dining-mat, å andra sidan är också priserna resonabla. Personalen står på tå för att gör ditt besök till ett gyllene minne. Mitt emellan dessa två finns hotellets eget spa som har en pool som hänger utanpå huskroppen. Som ni förstår är det inte världens största pool, men väl en mysig plats som kan bli en aning trång när det är fullsatt. Bäst gillar vi att hänga på rummen som är egensinnigt inredda. Sängarna är underbara och funkar suveränt för både sömn och hångel.  

Hitta hit

Boka in oss här

Wanås Hotel

9. Wanås

Här har familjen Wachtmeister arrangerar konstutställningar sedan urminnes tider. Parken har en av världens bästa skulpturutställningar med några av konstvärldens bästa konstnärer. Här kan man gå i timmar och bli förförd av samtidskonst som verkligen trivs i den vilda skogen. På senare tid har det tillkommit ett litet hotell som är Sveriges i särklass bästa boutiquehotell. Hit ska du åka med någon du tycker riktigt mycket om och stanna minst ett dygn. Förutom att titta konst i skogen och äta finns här inte mycket att göra förutom det som du pysslar med i en säng.

Hitta hit

Boka in oss här

10. Villa Copenhagen

Den norska hotellmiljardären Petter Stordalens senaste anläggning lyckades tajma öppningen perfekt med corona. Riktigt otur för ägaren, men tur för oss som älskar stora lyxiga hotellanläggningar. Den stora tegelbyggnaden var en gång i tiden huvudkontor för posten och televerket. Sitter du i en helikopter och tittar ner på byggnaden ser du bokstäverna P och T. Denna resort är perfekt när du vill ha en romantisk staycation mitt i Nordens bästa restaurangstad. (Världens bästa krogmetropol enligt kändiskocken Niklas Ekstedt.) Innanför Villa Copenhagens väggar finns kaféer, barer, pooler, sauna och krogar som gör att du inte behöver ta ett enda steg i Dronningens by. Rummen är vackra med fantastisk takhöjd, ursnygga badrum och underbart mjuka sängar. Dansk lyx när den är som allra bäst.

HItta hit

Boka in oss här

Publicerad: 2020-08-31