Sverige: Niehku Mountain Villa vid Riksgränsen tilldelas pris
Foto: Lars Thulin
Bildspel

Niehku Mountain Villa vid Riksgränsen tilldelas pris

Under 2018 öppnade hajpade Niehku Mountain Villa vid Riksgränsen. Ett hotell med unik arkitektur som nu tilldelades utmärkelsen "Världens bästa hotellinredning" i Unesco Prix Versailles, enligt ett pressmedelande. 

Text: Elin Fellman 

Det prisbelönta hotellet är inrett med produkter från sanitetsleverantören GROHE i både badrum och kök. Produkterna kommer från serien GROHE Euphoria och GROHE Essence, i den exklusiva färgen “Hard Graphite”. Här får gäster ta del av utvalda duschmunstycken och handkranar från serien GROHE Essence samt GROHE Euphoria i färgen ”Hard Graphite”.

– Hotellet ligger på en historisk plats. Ångloken som trafikerade malmbanan mellan Kiruna och Narvik stannade för underhåll i lokstallet som är en del av byggnaden. Vilket har blivit en viktig del av hotellets historia och koncept. Blandarna från GROHE representerar den känslan som vi sökte och passade väl in i konceptet, säger Erik Nissen Johansen på Stylt.

– GROHE Essence är en av våra mest klassiska och eleganta serier. Färgen Hard Graphite ger ett modernt intryck och vi är väldigt glada att Niehku valt just dessa produkter. Niehkus inredning är väl värd utmärkelsen som Europas bästa hotellinredning och det visar att även produkter från GROHE hör hemma i den kategorin, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Läs RES recension av hotellet HÄR.

niehku.com/

Publicerad: 2019-12-04