Stockholm, Sverige: Idag inleds smaka på Stockholm
Nyhet

Idag inleds smaka på Stockholm

Idag inleds den årliga matfestivalen "Smaka på Stockholm". Käka loss på mat från över 40 restauranger där temat i år är framtidens mat och zero waste. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Stockholm

Festivalen, som pågår mellan 5 och 9 juni, gör sitt 29:e år i Kungsträdgården och fokus i år är hållbarhet. För att klara av att bli en zero waste-festival kommer man bland annat att "rädda" mat från butiker och grossister som kommer att förvaras i en stor kyldisk. Maten som sedan blir över efter festivalen kommer att skänkas bort till hjälporganisationer och säljas via maträddarappen Karma. 

Foodtech Village Live återuppstår också för tredje året i rad där festivalbesökare får möta entreprenörer och uppleva innovationer inom framtidens mat för hälsa och hållbarhet, stadsplanering samt zero waste.

40 restauranger och foodtrucks kommer att finnas på plats med några av landets främsta kockar, bland annat Paul Svensson, Ulrika Brydling, Mathias Dahlgren och Hanna Normark. De flesta kockar kommer också att delta i kockdueller på stora scenen. Se hela programmet här.

Läse den stora reseguiden till Stockholm här.

Publicerad: 2019-06-05