Stockholm, Sverige: Nöjescentralen Scandic Grand Central
Sverige

Nöjescentralen Scandic Grand Central

Scandic Grand Central

Halvsömniga Scandic har vaknat till. Med livemusik, modern mat och smarta stilblandningar vill nyöppnade Grand Central i Stockholm vara ett nav i stadens nöjesliv.

Svenskägda Scandic, som kanske känns igen för sina tillrättalagda mellanklassrum för Europas frekvent resande businessfolk, har för första gången fastnat ordentligt på vår radar.

På den plats där Stockholms två pulserande huvudgator Kungsgatan och Vasagatan stöter ihop, mitt i stadens absoluta hjärta, har hotellet Scandic Grand Central öppnat dörrarna. Ett snyggt och väldesignat hotell på alla sätt, men samtidigt så mycket mer.

Scandic Grand Central har 391 rum och är designat av arkitektbyrån Koncept. En restaurang, en bistro och en stor loungeavdelning med bar är öppen för allmänheten, och här arrangeras minst tre livespelningar i veckan. RES tog pulsen på hotelldirektören Lars Sandberg.

Scandic Grand Central vill vara en förlängning av Stockholm och det rika nöjesliv med teater, musik och casino som finns strax utanför. På vilket sätt är hotellet en förlängning av Storstockholm?

– Kvarteren runt Grand Central har verkligen storstadskänsla. En så enkel sak som att våra enorma fönster som vetter mot gatan är helt rena, gör att gatans folkmyller och puls blir som en teaterscen för våra gäster, och vice versa. Ett annat exempel är att alla mattor i korridorerna, barerna och mötesrummen har ett mönster av gatubrunnar. Dessutom har fotografen Mattias Edwall gjort en serie bilder under temat ”urban personalities” som avbildar kända stockholmare i deras vardagsmiljö.

Hur förmedlar ni den internationella känsla som Scandic ändå eftersträvar?

– Hotellets design utgörs av en skön stilblandning med kraftiga färger, och moderna såväl som antika möbler. Vi har mosaikgolv med mönster från Marocko, och samtidigt även vackra, vita marmorgolv från Italien. Just den uttrycksfulla och pricksäkra stilblandningen gör att vi får en atmosfär som känns väldigt internationell.

Vad får man hos er, som inget annat Stockholmshotell kan erbjuda?

– En skön, tillbakalutad stämning som samtidigt är väldigt lekfull och som inspirerar. Ett ställe där man slappnar av på ett skönt sätt, öppnar sina sinnen och träffar nya intressanta människor.

Mat och dryck får stort fokus hos er. Vad vankas den sugne?

– Vi lagar svensk mat i modern tappning. Vi går i Tore Wretmans fotspår och erbjuder det bästa i den svenska mattraditionen. Vi varierar efter årstiderna, och kommer i höst att öppna med en hel del vilt, svamp och rotfrukter på menyn. I vår musikbar Acoustic har vi bartendrar som är helt dedikerade till att göra Stockholms bästa cocktails.

Så vad gäller när man beställer från menyn?

– Missa inte vår marängsviss efter middagen. Fortsätt sedan till baren och beställ en La Senorita, så mår du som en prins.

Scandic Grand Central i tre ord?

– Välkomnande, lekfullt och internationellt!

Publicerad: 2011-11-30