Stockholm, Sverige: Nu öppnar NK Saluhall
Nyhet

Nu öppnar NK Saluhall

Stockholms nya matdestination slår nu upp dörrarna i NK Parkaden, där några av Sveriges främsta matentreprenörer samlas under ett och samma tak.

Text: Sofia Sundström

På NKs bottenvåning fanns det tidigare en Ica-butik som nu har byggts om till en saluhall där flera olika aktörer kommer vara verksamma. NK Saluhall öppnar den 7 mars och kommer erbjuda delikatesser och olika matserveringar på ett och samma ställe.

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuchef Nordiska Kompaniet.

Några av matleverantörerna som finns i saluhallen är klassiker som AG Kötthandel, Melanders fisk, Androuet Ost och Paradiset som står för frukt och grönt. Men det finns även nyare ansikten, som till exempel Dr Mat med ett brett utbud av hälsosam mat med fokus på just fermenterat. Här kan man komma och plocka ihop sin egen frukost, lunch eller middag, eller sätta sig för att glas i en av saluhallens mindre serveringar.

Publicerad: 2019-03-06