Thailand

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Thailand.  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Thailand

 • Thailand
  Handplockade tips

  Bangkok är en stad fylld av kontraster – från marknadskaos i China Town till skinande rena köpcentrer. Ät middag för en tia från ett av stans alla tusentals gatustånd – fortsätt kvällen med att sörpla dyra (men välblandade) drinkar på en cool takbar. Här följer fem nya spaningar för din nästa resa till Bangkok. 

 • Thailand
  Tips

  I samband med beskedet om att Thailand efter 1 november kommer slopa sitt karantänkrav för fullvaccinerade turister från Sverige (och 45 andra länder) verkar många svenska turister sugna på att äntligen få resa iväg till värmen, detta visar sökdata från resesöksajten momondo.se, där sökningarna på resor till Thailand ökat med cirka 188 procent. Nedan följer de fem mest eftersökta destinationerna, samt tips på vad man kan göra på plats på respektive resmål.

 • Thailand
  Hotell

  Vill du somna under stjärnhimlen mitt i den thailändska djungeln där 60 elefanter strosar omkring fritt? Då bör du checka in på Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort där man sover i genomskinliga plastbubblor på landsbygden i Chiang Rai i norra Thailand.

 • Thailand
  Reportage

  Ekologisk supermat, ayurvedisk reiki, yoga till soluppgången och all världens massagebehandlingar – Koh Samui har seglat upp som en av världens främsta hälsodestinationer. RES utsända gav sig hän på en av öns lyxigaste resorter.

 • Thailand
  Nyhet

  Thailand rankades för några månader sedan som det sjätte värsta landet i världen med att dumpa plast och avfall i haven. Efter nyår har landet infört ett förbud mot engångsplastpåsar i större butiker med förhoppningen om att ha ett fullständigt förbud 2021.

 • Thailand
  Nyhet

  Den thailändska massagen, även kallad thaimassage, tar plats på Unescos lista över kulturarv, rapporterar brittiska The Guardian. Enligt FN-organisationen är det en fin och unik tradition som bör bevaras. 

 • Thailand
  Tips

  Bangkok är en stad fylld av kontraster – från marknadskaos i China Town till skinande rena köpcentrer. Ät middag för en tia från ett av stans alla tusentals gatustånd – fortsätt kvällen med att sörpla dyra (men välblandade) drinkar på en cool takbar. Här finns något för alla smaker och för alla plånböcker.

 • Thailand
  Tips

  Bangkok är en stad fylld av kontraster – från marknadskaos i China Town till skinande rena köpcentrer. Ät middag för en tia från ett av stans alla tusentals gatustånd – fortsätt kvällen med att sörpla dyra (men välblandade) drinkar på en cool takbar. Här är de senaste adresserna i Bangkok att hålla koll på. 

 • Thailand
  HOTELL

  Många reser till Thailand och bor på de stora hotellkomplexen. Vill man testa på något annat kan man istället välja att bo på ett designhotell. Iniala Beach House i norra Thailand är den senaste i raden designhotell utöver det vanliga. 

 • Thailand
  Nyhet

  Den thailändska paradisstranden Maya Bay – där populära filmen The Beach spelades in – har börjat återhämta sig efter att ha varit stängd i över ett år. Men det är fortfarande inte bestämt när eller om stranden ska öppna för turister igen.