Berlin, Tyskland: Hett i Berlin: Rocket Wine
Korrens tips

Hett i Berlin: Rocket Wine

Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är naturvinbaren Rocket Wine. 

Lediga rum & priser i Berlin

För Rocket Wines ägare Jean-Francois Roy är ordet “naturvin” inte gärna något han skyltar med i sin vinbutik som säljer just endast naturviner i centrala Mitte i Berlin. Nej, på Rocket Wine säljer man ”vin” och är tydlig med att det är det processade och besprutade vinet som borde heta något annat, eftersom det egentligen inte är vin i dess ursprungsform.

Oavsett vad man vill kalla vinerna, som alla är naturliga och direkt från druvorna, så är Rocket Wine ett måste för vinkännaren. Expertisen i butiken är enorm och det finns en historia bakom varje vin. Blir man medlem, vilket kostar några enstaka euro, kan man dessutom delta i olika vinprovningar som arrangeras med passionerade presentationer om vad som dricks.

Fransk-kanadensaren Jean-Francois Roy är i grund och botten den utbildade juristen som hamnade i gott vinsällskap och lade juridiken på hyllan för att ägna sig åt sin nya passion. Idag driver han en av Berlins naturvinbarer sedan en kort tid tillbaka och ägnar sina dagar åt att ordna vinprovningar, träffa vinmakare och sprida ordet om det ej besprutade vinet. I Berlin har inte naturvinet fått den hype som det fått på många andra platser i världen, vilket gör att scenen är ganska outforskad.

Rocket Wine hittas på Linienstraße 114.

Läs den stora reseguiden till Berlin här.

Publicerad: 2019-06-25