Sofias resedagbok: Mot öppet hav
Drömmer du om din första kryssning? Följ Sofia’s första resa till Panama, Avsnitt 3

Sofias resedagbok: Mot öppet hav

Drömmer du om din första kryssning? Att känna vågorna rulla, lägga till i hamnar i fjärran länder eller avslappnat luta dig mot relingen och njuta av solnedgången? Sofia Almström uppfyllde sin dröm. Hon är en sportig grafiker från Halland och reste tillsammans med sin kompis Ada på en 14 dagar lång kryssning med Norwegian Bliss genom Panamakanalen. Hon bestämde sig för Norwegian Cruise Line (NCL), en av de största innovatörerna i branschen. Ombord möttes hon av en internationell känsla, gastronomi i toppklass, prisbelönt Broadway-underhållning och ett spektakulärt Fun & Action-utbud – från en e-gokartbana till fritt fall-rutschkanor och en laserdome. NCL har nyligen fått en utmärkelse för sitt informations- och underhållningsutbud. Dessutom fick den internationella lifestyle-flottan 2019 återigen utmärkelserna ”Europe‘s Leading Cruise Line” och ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). För oss har Sofia sammanfattat sina upplevelser ombord i sex delar.

8:edagen: Viva la vida – ziplining i regnskogen!

Efter några spännande dagar i Mexiko följde ett stopp i Costa Rica där vi åkte till dess tropiska regnskog. Har du hört talas om ziplining? Vi valde den här äventyrsutflykten och åkte, fastspända i en sele och hängande i en lina, mer än 30 meter över mangroveskogen. Det var en riktig adrenalinkick! Ikväll skippar vi träningen ombord, trots att jag tycker mycket om att träna här. Var annars kan man springa på löpband samtidigt som man tittar på solnedgången vid havshorisonten? Istället tar vi igen oss i spaets saltgrotta.Eftersom det har blivit sent bestämmer vi oss för att ta något lätt på Garden Café, en bufférestaurang med avslappnad, skön känsla. Vi slår på stort imorgon istället. Idag avslutar vi dagen i Sugarcane Mojito Bar.

9:edagen: Ren och skär njutning!

En dag på havet där vi kopplar av. Men vi har det inte det minsta långtråkigt.

Något som passar oss som handen i handsken är Spice H2O Beach Club i aktern.

Eftersom det bara är vuxna som får komma in där är det lugnt och skönt. Vi lyssnar på porlandet från det lilla vattenfallet, tittar ut över havet, njuter och kopplar av. Så klart med en cocktail i handen.

Idag vill vi ta det lugnt – imorgon är det dags att åka igenom Panamakanalen och det ska bli väldigt spännande. Det är ännu en premiär för oss, precis som så mycket annat på den här resan.
Ada och jag har idag bokat in var sin behandling på Mandara Spa® – lyxigt att skämma bort sig riktigt ordentligt.

Och på kvällen väljer vi en av de många restaurangerna med olika inriktningar som gör foodien i mig glad. Vad sägs om Cagney’s Steakhouse, grillrestaurangen Q, Ocean Blue som specialiserar sig på fisk, eller kanske mexikanskt, franskt, italienskt eller brasilianskt på en churrascaria? Ombord är det alltid svårt att välja!

 

 

Nästa vecka:

Äntligen Panama! Och kanottur i Colombia!
 


Har du missat de tidigare avsnitten av Sofias resa?

JAG GJORDE DET
Sofias resedagbok – Avsnitt 1: En extrados vitamin sea

Avsnitt 2: Komma fram och andas in nytt liv

AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 16 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på din resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02

 

 

Det är dags att fira 20 år med Freestyle Cruising! BARA FRÅN 10 TILL 30 SEPTEMBER:
20% RABATT PÅ ÖVER 400. AVRESOR UNDER 2020/2021. BESTÄLL NU