Danmark

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Danmark. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Danmark

 • Danmark
  Nyhet

  Kødbyn får leva kvar som mötesplats i kommunens ägo. En plats för hipsters, turister och vanliga köpenhamnare. Köpenhamns kommun sa i förra veckan nej till att sälja området till privata intressenter.

 • Danmark
  Nyhet

  Storstäderna har haft det tufft i återhämtningen efter pandemin. Men kanske vänder det nu. Köpenhamn ser fram emot bästa påsken sedan 2019.

 • Danmark
  Handplockade tips

  Från och med månadsskiftet slopar Danmark sina restriktioner i landet, så vad passar bättre än en weekend till danska huvudstaden Köpenhamn? En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Här bubblar också restaurangscenen. Det som förr bara var hem åt röd pölse, smörrebröd och storstark är numer en gastrodestination av rang.

 • Danmark
  Tips

  Att besöka Tivoli lockar många svenskar just nu på grund av närheten med tåget till Köpenhamn. Jul på Tivoli är något alldeles extra och ett perfekt sätt att få julkänsla i decembermörkret. Här följer 23 spännande fakta om jul på Tivoli som kanske får dig att vilja besöka den danska huvudstaden. 

 • Danmark
  Tips

  Modehuset Hermès kommande utställning – Hermès in the Making – är det franska märkets stora satsning i höst. Utställningen är upplevelsebaserad och kommer att äga rum i Köpenhamn mellan den 15 och 24 oktober på Dansk arkitektur. Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten. 

 • Danmark
  Handplockade tips

  I dag fredag slopas alla restriktioner i Danmark, så vad passar väl bättre än att åka på en weekend i den danska huvudstaden? Köpenhamn är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Här bubblar också restaurangscenen. Följ med på en weekend i Köpenhamn. 

 • Danmark
  Handplockade tips

  Köpenhamn är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Här bubblar också restaurangscenen. Det som förr bara var hem åt röd pölse, smörrebröd och storstark är numer en gastrodestination av rang. Allt fler vinbarer har blivit självklara stopp i utekvällen för köpenhamnarna

 • Danmark
  Nyhet

  Danmark kan numera stoltsera med att världens största sandslott finns på dansk mark. Slottet, som finns på en parkeringsplats vid Skulpturparken i Blokhus, Nordjylland, kommer bli en självklar ny sevärdhet bland turisterna som besöker Danmarks sandstränder på Nordjylland i sommar. 

 • Danmark

  Världens första designhotel firade sitt 60-års jubileum i 2020.

 • Danmark
  Handplockade tips

  Välkommen till RES reseguide till Köpenhamn.