Frankrike

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Frankrike. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Frankrike

 • Frankrike
  Handplockade tips

  Sol, bad och glamour. Stränder, berg och olivlundar. Franska bistroer, mysiga marknader och romantiska promenadstråk. Gamla fasader, historiska adresser och konstmuséer av rang. Lyxyacher, strandklubbar och diskotek… Franska Rivieran lockar en blandad målgrupp. Här är våra senaste tips till världens kändaste kustremsa.

 • Frankrike
  Handplockade tips

  Paris är en stad som du har en relation till, oavsett om du har varit där eller inte. Romantikens huvudstad. Modets. Och gastronomins. Mysiga promenadstråk längs Seine. Listan kan göras lång. Att möta våren i Paris är inget nytt, men något som vi återkommer till år efter år. Följ med på de fem senaste handplockade tipsen i staden. 

 • Frankrike
  Handplockade tips

  Paris är en stad som du har en relation till, oavsett om du har varit där eller inte. Romantikens huvudstad. Modets. Och gastronomins. Mysiga promenadstråk längs Seine. Senaste haute couture-kreationerna i skylfönstren. Lyxrestauranger signerade stjärnkockar och enkelheten i en spröd nybakad baguette med en bit camembert.  

 • Frankrike
  Miniguide

  Att sitta på ett kafé i Paris och spana på förbipasserande är ett rent nöje. Här är fem favoriter som håller måttet.

 • Frankrike
  Tips

  Det spitter av sug efter en vårig långhelg i södra Europa. Maria Unde Westerberg bor på Franska Rivieran och har ständig koll på det senaste den blå kusten har att erbjuda. Hit vill vi just nu! 

 • Frankrike
  Reseguide

  Dröm om våren i Paris! Vad är väl mer välbehövligt just nu än ett löfte om bättre tider, en ljusare framtid i ljusets stad? Här är senaste tipsen du behöver för en riktigt lyckad weekendresa i Paris.

   

 • Frankrike
  Tips

  Franska rivieran är perfekt för en roadtrip, speciellt i början av året för att möta våren och undvika de stora turistmassorna. Rivieran förknippas ofta med lyx och flärd men det finns också en gammaldags charm med historiska adresser. En härlig blandning av gammalt och nytt helt enkelt. 

 • Frankrike
  Tips

  Anna Fürst reste till Paris första gången 2002 och besöker staden regelbundet sedan dess för att tillfredsställa både smaklökarna och sitt stora konst- och modebegär. Här är hennes favoriter i staden just nu. 

 • Frankrike
  Nyhet

  I samband med den franska bagarens Apollonia Poilânes första kokbok på engelska avslöjar hon en del av framgångssagan bakom de populära surdegsrecepten på Paris mest berömda bageri. 

 • Frankrike
  Nyhet

  Det svenska väskvarumärket Sandqvist öppnar sin första flaggskeppsbutik i Europas modehuvudstad Paris i mitten av november. Tillsammans med den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs har man designat en butik med fokus på hållbara material, intelligent funktion och enkelhet.