Frankrike

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Frankrike. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Frankrike

 • Frankrike
  Tips

  Franska rivieran är perfekt för en roadtrip, speciellt i början av året för att möta våren och undvika de stora turistmassorna. Rivieran förknippas ofta med lyx och flärd men det finns också en gammaldags charm med historiska adresser. En härlig blandning av gammalt och nytt helt enkelt. 

 • Frankrike
  Tips

  Anna Fürst reste till Paris första gången 2002 och besöker staden regelbundet sedan dess för att tillfredsställa både smaklökarna och sitt stora konst- och modebegär. Här är hennes favoriter i staden just nu. 

 • Frankrike
  Nyhet

  I samband med den franska bagarens Apollonia Poilânes första kokbok på engelska avslöjar hon en del av framgångssagan bakom de populära surdegsrecepten på Paris mest berömda bageri. 

 • Frankrike
  Nyhet

  Det svenska väskvarumärket Sandqvist öppnar sin första flaggskeppsbutik i Europas modehuvudstad Paris i mitten av november. Tillsammans med den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs har man designat en butik med fokus på hållbara material, intelligent funktion och enkelhet. 

 • Frankrike
  Tips

  Miljontals turister besöker varje år slottet i Versailles utanför Paris. Från och med våren 2020 kommer det gå att övernatta på Versailles slottsområde när den franska lyxhotellkedjan Les Airelles slår upp dörrarna till hotel Le Grand Contrôle.

 • Frankrike
  Veckans resenär

  Debutförfattaren Vilda Rosenblad tillbringade flera barndomsår i Paris och hennes debutroman Lilla fröken Grenadin är löst baserad på hennes egen uppväxt i den färgstarka huvudstaden. 

 • Frankrike
  Tips

  Romantikens huvudstad. Modets. Och gastronomins. Mysiga promenadstråk längs Seine. Senaste haute couture-kreationerna i skylfönstren. Lyxrestauranger signerade stjärnkockar och enkelheten i en spröd nybakad baguette med en bit camembert. 

 • Frankrike
  Tips

  Frilansjournalisten Victoria Machmudov bor i ljusets stad Paris på obestämd tid. Här är hennes hetaste tips i staden just nu. 

 • Frankrike
  Tips

  Har du vägarna förbi Franska rivieran i sommar kan du passa på att svänga förbi Mirazur – restaurangen som nyligen utsågs till världens bästa restaurang 2019. 

 • Frankrike
  Nyhet

  Intresset för damlandslaget i fotbolls-VM har exploderat och det är inte bara hemifrån som man visar sitt stöd – flygbokningarna till Paris har ökat med hela 42 procent.