Irland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Irland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Irland

 • Irland
  Tips

  Den som planerar ett besök till Dublin under 2022 bör inte missa firandet av den världsberömda författaren James Joyce och hans mästerverk "Ulysses", ett av Irlands mest kända litterära verk. 2022 är det nämligen 100 år sedan klassikern såg dagens ljus. Boken gavs ut för första gången den 2 februari 1922. 

 • Irland
  Handplockade tips

  Irlands huvudstad Dublin har en hög mysfaktor – framförallt under hösten. Staden har till och med blivit framröstad till den mysigaste huvudstaden i Europa av brittiska BBC. Dublin är också en nöjesstad att räkna med, fullproppad av pubar, kultur och ett aktivt musikliv. En perfekt weekendstad att resa till med kompisgänget helt enkelt. 

 • Irland
  Tips

  Den avlägsna ön Great Blasket söker just nu två personer som kan tänka sig att bo ensamma på den irländska ön och ta hand om kaféet och stuguthyrningen från april till oktober. 

 • Irland
  Bildspel

  Irländsk gastronomi lyfts fram i den prestigefulla Guide Michelin 2020, där sex restauranger från Irland och Nordirland är nya sedan förra årets utgåva. Detta samtidigt som inga tidigare stjärnbelönade restauranger förlorar sina stjärnor vilket innebär att fler irländska restauranger än någonsin finns med i Guide Michelin.

 • Irland
  Tips

  Veckans reseguide från Dublin är sprillans ny och här guidar vi dig till de bästa restaurangerna, hotellen, shoppingstråken och museerna med inriktning på whiskey och öl. Men framförallt till de bästa pubarna i staden. 

 • Irland
  Tips

  Dublin är en nöjesstad att räkna med, fullproppad av pubar, kultur och ett aktivt musikliv. En perfekt weekendstad att resa till med kompisgänget helt enkelt. 

 • Irland
  TV

  Vår ciceron Hans Fahlén blandar sin egen bestseller och smakar dessutom på världens godaste Irish Coffee!

 • Irland
  TV

  Looks can be deceiving! Häng med vår ciceron Hans Fahlén och ta del av drunknande skrik från skeppsvrak eller gå vilse i en siamesisk djungel vars stigar inte längre går att tyda. Irlands kust är läskig och alldeles underbar!

 • Irland
  Reportage

  På västra Irland möter böljande kullar Atlantens mäktiga klippor. Vi reser längs fiskelägen genom Connemaras, Sligos och Donegals sagolandskap där legender och keltisk historia fortfarande frodas. Här är närproducerade, naturliga råvaror från hav och land inte något nytt utan en självklarhet generationer bakåt.

 • Irland
  RES TV

  Dublin med omnejd bjuder på en uppsjö av upplevelser. Hans Fahlén reste till Irland för att upptäcka whiskey, anrika slott och en kraftfull kuststräcka. Här är tipsen från avsnitten.