Artiklar om Japan

 • Japan
  Korrens tips

  Japan har en lång historia av diverse inrättningar för ensambesökare. För några år sedan öppnade landets första karaokebar med rum som bara rymmer en ensam sångare och i landets otaliga kapselhotell har bevisat att det finns en stor marknad för hotellrum så små att de enbart rymmer en enkelsäng. 

 • Japan
  Tips

  Fotografen och skribenten Said Karlsson reste till Tokyo för första gången 2008, förälskade sig i staden och gjorde den snabbt till sitt andra hem. Här är hans bästa tips i Tokyo just nu. Bland annat tipsar han om prisvärda dumplings och en dagsutflykt nästan helt tom på turister. 

 • Japan
  Nyhet

  Tre japanska storstäder återfinns bland topp 10 när amerikanska resemagasinet Conde Nast Traveler rankar världens bästa storstäder. 

 • Japan
  Korrens tips

  Det råder ingen brist på unika hotell i Tokyo. Under de senaste åren har vi bland annat sett hotell där gästerna helt betjänas av robotar såväl som av dinosaurier, och i dagarna fick staden ett nytt tillskott i skaran av knasiga hotell som, handen på hjärtat, är mer kul än bra.

 • Japan
  Nyhet

  De snabbt växande turistströmmarna till Japan i allmänhet och Kyoto i synnerhet har börjat skapa problem hos lokalbefolkningen, enligt Japans turistministerium.

 • Japan
  Korrens tips

  Var ska man bo, äta och dricka i coola Tokyo? RES Tokyo-korre Said Karlsson ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är återinvigningen av det anrika lyxhotellet Hotel Okura.

 • Japan
  Korrens tips

  Var ska man bo, äta och dricka i coola Tokyo? RES Tokyo-korre Said Karlsson ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är att lära sig äta sushi som ett proffs. 

 • Japan
  Korrens tips

  Från och med nästa år kommer Tokyo flygplats få kapacitet för femtio extra dagliga utrikesflighter, varav merparten från Kina och USA. Vi svenskar kan glädjas över att en av dessa nya dagliga flighter även blir en direktrutt mellan Haneda och en Skandinavisk destination.

 • Japan
  NYHET

  Är du ute efter ett säkert resmål? Då ska du välja en stad i Asien som återigen dominerar listan över världens säkraste städer. Allra säkrast är Japans huvudstad Tokyo, följd av Singapore och Osaka, Japans tredje största stad.

 • Japan
  Tips

  Toppmoderna byggnader och den senaste tekniken, men också ett fantastiskt kulturarv med tusenåriga traditioner och en spännande matscen. Tokyo lämnar ingen oberörd. RES Nina Olsson guidar dig till hetaste adresserna i den asiatiska metropolen.