Artiklar om Kina

 • Kina
  HOTELL

  Fotbollslegendaren David Beckham kommer att designa hotellrum på den ikoniska hotellkedjan Sands nya brittiskt-inspirerade hotellkoncept i den asiatiska underhållningsmetropolen Macao. 

 • Kina
  Tips

  Hongkong kan kännas som ett jätte steg, då det råkar ligga på andra sidan världskartan  – hur härligt att det inte då med en direktlinje från Sverige. Med en vibrerande restaurang- och barscen får man inte missa denna destination. Här tipsar vår Hongkong-korre om var man ska hänga i staden just nu

 • Kina
  Krönika

  Jag checkar in på Muji i Shenzhen och tänker på Steve Jobs. Inte därför att han har något som helst med Muji att göra eller med Shenzhen heller för den delen förutom den något lösa kopplingen att Shenzhen är Kinas Silicon Valley och om Apple hade startats i dag så är chansen eller risken, beroende på hur man ser det, överhängande att det hade hänt just här.

 • Kina
  Barer

  Coolt och mysigt är inte precis varandras synonymer men de beskriver Hongkongs barutbud väldigt bra. Barerna känns trendiga, samtidigt som de också är väldigt trivsamma. 

 • Kina
  Reseguide

  Hongkong är en världsmetropol av rang som förutom galna marknader, finrestauranger med Michelinstjärnor och coola takbarer med magnifik utsikt erbjuder vackra vandringsleder i omkringliggande berg och kajakturer runt om i Hongkongs magiskt vackra skärgård.

 • Kina
  Nyhet

  Skyskrapor i all ära. Men är skogskrapor framtiden? 

 • Kina
  Kina

  Efter ett i världshistorien förhållandevis kort uppehåll, börjar nu invånarna i Shanghai, Kina inse fördelarna med sitt forna föredragna – eller kanske påtvingade färdmedel. Vi prata om den ikoniska traditionella cykeln av märket Forever, model C. Nyrikedomen och den tillhörande explosiva ökningen av bilinnehav har gjort Shanghai till en veritabel trafikpropp och avgaskammare.

 • Kina

  Det annars så likriktade Starbucks experimenterar nu på ett av sina kaféer i Hongkong. Tillsammans med den populära inredningskedjan Goods of Desire har man skapat ett koncept som blickar tillbaks på 50 och 60-talets kaffehus, så kallade Bing Sutts.

 • Kina
  Kina

  Befinner man sig i Peking och vill florera sig med stadens nyrika ska man bege sig till Lan Club. Sedan klubben öppnade i oktober 2006 har den placerat sig i topp bland Pekings mer lyxiga vattenhål. Lan Club är 7000 kvadratmeter stort och kan ta in så mycket som 1200 gäster.

 • Kina
  Reportage

  Glöm fejkmarkander, dvd-försäljare och billigt krimskrams. Följ med på en runda finsmakarshopping genom Shanghais charmerande designkvarter. Och kolla in det kinesiska konstundret med egna ögon.