Sofias resedagbok: Spontan vid Panamakanalen
Avsnitt 4: Viva la Vida!

Sofias resedagbok: Spontan vid Panamakanalen

10:edagen: Äntligen Panama!

En spännande dag ombord. Det beror också på att vi idag ska ta oss igenom Panamakanalen! Det tar ca tio timmar för Norwegian Bliss att slussa genom kanalen för att komma från Stilla havs- till Atlantsidan. På de smalaste ställena ser det ut att handla om millimeterprecision. Det är inte bara kanalen som är ett tekniskt mästerverk. Att slussa genom den är en häftig upplevelse och de som manövrerar skeppet är enormt skickliga – särskilt eftersom Norwegian Bliss är den största storleken som kan ta sig genom Panamakanalen. Vi står på däck och beundrar navigationskonsterna.

Och utan att missa allt för mycket spelar vi en runda minigolf på däck 19.

Både härifrån och från bubbelpoolen som vi njuter i före kvällsmaten har vi bra utsikt över vad som händer.

Och vi behöver inte stressa eftersom det hos NCL inte finns några fasta mattider, tack vare ”Freestyle-Dining”-konceptet. De upp till 4000 passagerarna går till de 21 olika restaurangerna när de själva vill och efter eget tycke.
Om det skulle vara fullt får man en pager som piper när ett bord blir ledigt. Förutom de tre huvudrestaurangerna med hög service och många regionala specialiteter lockar de spännande specialrestaurangerna med mat från världens alla hörn.
Vår favorit är den japanska restaurangen teppanyaki Här lagar kocken, med mycket show, till allt direkt framför gästerna:
 
Han skär och hackar och grillar kött, skaldjur och kyckling.

Flygande räkor och imponerande knivfärdigheter är pricken över i.

12:edagen: Coola Colombia!

Vi har lagt till i närheten av Cartagena (Colombia), en av Sydamerikas vackraste kolonialstäder.

Flamingor, apor och färgglada papegojor hälsar oss välkomna i en park. Vi strövar genom den gamla delen av stan och köper lite souvenirer. Det är bara två dagar kvar på resan och nu äntligen har jag köpt presenter till familj och vänner – det hoppas jag att de blir glada för! Sedan fortsätter vi med en fascinerande kanottur genom mangroveskogen. Det kan jag verkligen rekommendera!

 

 

Nästa vecka:

Sofia trycker plattan i mattan! Action ombord


Har du missat de tidigare avsnitten av Sofias resa?

JAG GJORDE DET
Sofias resedagbok – Avsnitt 1: En extrados vitamin sea

Avsnitt 2: Komma fram och andas in nytt liv

Avsnitt 3: Mot öppet hav

AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 16 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på din resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02