Artiklar om Norge

 • Norge
  Nyhet

  En bro, ett museum och en arkitektonisk skulptur – Norges nya arkitektursnackis The Twist är allt i ett. Den 60 meter långa byggnaden snirklar sig över floden Randselva, en dryg timme norr om Oslo, och är ritad av arkitektbyrån Bjarke Ingels Group.

 • Norge
  Tips

  Årets julklapp för alla Norgeälskande hotellaficionados? Fýri – Resort of Hemsedal. Den nybyggda resorten är senaste given från ESS Group, hotellgruppen som ligger bakom bland annat Steam Hotel i Västerås, Ystad Saltsjöbad och Hotel Pigalle i Göteborg.

 • Norge
  NYHET

  De redan existerande båtarna ska först genomgå omfattande ombyggnationer innan de ska börja köra sträckan till de än så länge hemliga nya destinationerna. 

 • Norge
  Bildspel

  Preikestolen erbjuder en hisnande utsikt och i framtiden kan det bli ett boutiquehotell utmed klippavsatsen. Enligt den brittiska tidningen The Independent har en designstudio utarbetat ett förslag om att bygga ett hotell här. 

 • Norge
  Tips

  Nu behöver du inte längre resa till Maldiverna eller Dubai för att dinera under vattenytan. Nyligen öppnade Under, Europas första undervattenrestaurang, utanför Lindesnes på Norges sydspets.

 • Norge
  Tips

  Det är lätt att glömma bort Oslo som weekendstad, bara för att Norge ligger så nära. Men det är en skam att göra. Oslo är den perfekta weekendstaden som lockar trendmedvetna turister från hela världen som vill upptäcka "The Scandinavian way of living".

 • Norge
  HOTELL

  Det finns en rad nyöppnade spännande hotell att välja på i Norge, vad sägs om världens högsta byggnad helt i trä, exklusiva boutique-hotell eller boende med tillhörande Michelinrestaurang?

 • Norge
  Reportage

  Att besöka Svalbard är lite som att bege sig till rymden – det liknar ingenting annat. Det är fruktansvärt, ogästvänligt, men samtidigt så vansinnigt vackert och lockande. Följ med till den arktiska ögruppen där ingen får födas och ingen får dö. 

 • Norge
  Nyhet

  Den 16 mars arrangeras världsmästerskapen i islöpning för första gången. Loppet äger rum på Tisleiafjorden i Norge, där 500 deltagare kommer att springa ett helt maraton – på is.

 • Norge
  Reseguide

  Det är lätt att glömma bort Oslo som weekendstad, bara för att Norge ligger så nära. Men det är en skam att göra. Oslo är den perfekta weekendstaden. Snygga, coola (och ofta minimalistiska) restauranger och bra shopping (ofta av minimalistisk design) lockar trendmedvetna turister från hela världen som vill upptäcka "The Scandinavian way of living".