Artiklar om Norge

 • Norge
  Handplockade tips

  Det är lätt att glömma bort Oslo som weekendstad, bara för att Norge ligger så nära. Men det är en skam att göra. Oslo är den perfekta weekendstaden. Snygga, coola (och ofta minimalistiska) restauranger och bra shopping (ofta av minimalistisk design) lockar trendmedvetna turister från hela världen som vill upptäcka "The Scandinavian way of living".

 • Norge
  Handplockade tips

  Veckans weekendtips går till grannlandet i västs huvudstad Oslo. Det är lätt att glömma bort Oslo som weekendstad, bara för att Norge ligger så nära. Men det är en skam att göra. Oslo är den perfekta weekendstaden. Snygga, coola (och ofta minimalistiska) restauranger och bra shopping (ofta av minimalistisk design) lockar trendmedvetna turister från hela världen som vill upptäcka "The Scandinavian way of living".

 • Norge
  Handplockade tips

  Välkommen till RES reseguide till Oslo. 

 • Norge
  Tips

  Nytt Munchmuseum, nytt Nationalmuseum och nytt bibliotek – räkna med att Oslo blir 2020 års hot spot för alla kulturintresserade. Men redan nu i början av året finns flera nya anledningar att resa hit.

 • Norge
  Hotell

  Designintresserade hotellnördar – rikta siktet västerut! Norges näst största stad Bergen har nämligen blivit ett riktigt designhotellmecka, och det tack vare en Bergen-familj och en svensk designduo. 

 • Norge
  Tips

  Som en korsning mellan camping och hotell – så kan man kanske bäst beskriva glamping. Ordet betyder glamorös camping och innebär att man bekvämt kan ta sig ut i naturen när som helst på året. 

 • Norge
  Bildspel

  Varje år passerar valar den nordligaste delen av den norska ön Andøya. För att fler ska få ta del av detta naturskådespel byggs just nu en spektakulär utsiktsplats som låter turister stå högt över havet och se ut mot valarna. 

 • Norge
  Nyhet

  En bro, ett museum och en arkitektonisk skulptur – Norges nya arkitektursnackis The Twist är allt i ett. Den 60 meter långa byggnaden snirklar sig över floden Randselva, en dryg timme norr om Oslo, och är ritad av arkitektbyrån Bjarke Ingels Group.

 • Norge
  Tips

  Årets julklapp för alla Norgeälskande hotellaficionados? Fýri – Resort of Hemsedal. Den nybyggda resorten är senaste given från ESS Group, hotellgruppen som ligger bakom bland annat Steam Hotel i Västerås, Ystad Saltsjöbad och Hotel Pigalle i Göteborg.

 • Norge
  NYHET

  De redan existerande båtarna ska först genomgå omfattande ombyggnationer innan de ska börja köra sträckan till de än så länge hemliga nya destinationerna.