Sydafrika

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Sydafrika  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Sydafrika

 • Sydafrika
  Tips

  Kapstaden är en foodies drömstad – ett riktigt kap när det kommer till prisvärd fine dining och gourmékrogar. Staden är omgiven av hav, berg och vindpinad natur. Lägg till vackra stränder, vingårdar och fler upplevelser än du hinner med.

 • Sydafrika
  Tävling

  Bokförlaget Bladh by Bladh – som ger ut Marie Sammelis debutroman Det lilla galleriet i solen – bjuder in till en härlig mingelstund i Sydafrikansk anda tillsammans med Afrikakompaniet och RES. Eventet som går av stapeln 2 oktober kommer att äga rum hos Alma på Nybrogatan i Stockholm.

 • Sydafrika
  Veckans resenär

  Marie Sammeli bor sedan sju år tillbaka i den sydafrikanska huvudstaden Kapstaden. Just nu är hon aktuell med sin första roman "Det lilla galleriet i solen" som utspelar sig i hennes nya hemstad. 

 • Sydafrika
  Tips

  Glöm tofu, sniglar och sojamjölk. Sydafrikanska entreprenörer har precis öppnat en pop-up-restaurang i Kapstaden som endast serverar gourmetmat gjord på insekter, skriver Travel + Leisure.

 • Sydafrika
  Tips

  I Kapstaden kan du hitta något som passar allas smaklökar. Restaurangutbudet är stort och det är dessutom väldigt prisvärt när det kommer till fine dining och gourmékrogar. Släng på lokalproducerat vin från landets olika vingårdar och du har ett perfekt matmecka. 

 • Sydafrika
  Hotell

  Kapstaden kallar och vi reser. Skönt klimat, långa stränder och häftiga upplevelser. Jetlaggad? Glöm det, Kapstaden ligger en timme före oss. Ett citat som stämmer överens med den generella sinnebilden: ”I Afrika har vi tid. I Europa har ni klockor”. Här checkar vi helst in just nu. 

 • Sydafrika
  Reseguide

  Kapstaden är en foodies drömstad – ett riktigt kap när det kommer till prisvärd fine dining och gourmékrogar.

 • Sydafrika
  Reportage

  I år skulle Nelson Mandela fyllt 100 år. Hans livsresa började 1918 i den lilla byn Mvezo i Transkeiprovinsen. Som vi alla vet blev han efter 27 år i fängelse det fria Sydafrikas första president.

 • Sydafrika
  Restauranger

  Populariteten verkar inte avta. Trenden fortsätter och allt fler vill uppleva Kapstaden. Skönt klimat, långa stränder och häftiga upplevelser. Restaurangerna är många och variationen av kök är stor. Välkommen till en riktig matstad! 

 • Sydafrika
  Restauranger

  Nu är det vinter i Kapstaden men att resa off season är ej att förakta. Turisterna är färre och färre turister betyder att det finns en större chans att få bord på de annars, under sommarmånaderna, smockfyllda restaurangerna. Här är några vi tycker du ska unna dig om du är där just nu: