Sydafrika

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Sydafrika  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Sydafrika

 • Sydafrika
  Handplockade tips

  Omgiven av hav, berg och vindpinad natur. Lägg till vackra stränder, vingårdar och fler upplevelser än du hinner med. Ena timmen vandrar du i Taffelberget med vidunderliga vyer över hela Kapstaden, andra shoppar du loss i stan eller äter glass vid Waterfront, nästa befinner du dig på stranden i Camps Bay med en sydafrikansk Savanna-cider i handen.

 • Sydafrika
  Handplockade tips

  Några gånger i månaden rankar RES:s chefredaktör Viggo Cavling ett gäng aktuella platser, barer, restauranger, hotell, destinationer, böc

 • Sydafrika
  RES TV

  I senaste avsnittet av RES TV hänger vi med Hans Fahlén som på slingriga vägar tar sig en bit utanför Kapstaden för att besöka ett antal vingårdar.

 • Sydafrika
  RES TV

  Vid Taffelbergets fot ligger Kapstaden. Hans Fahlén tar oss runt med hjälp av både en gammal motorcykel med sidovagn och en hisnande helikoptertur. Väl på marken igen besöker vi spännande områden som Woodstock och Khayelitsha.

 • Sydafrika
  RES TV

  I det stora naturreservatet Sanbona några timmar utanför Kapstaden åker Hans Fahlén på en magisk safari-tour.

 • Sydafrika
  Reseguide

  Kapstaden är en foodies drömstad – ett riktigt kap när det kommer till prisvärd fine dining och gourmékrogar. Staden är omgiven av hav, berg och vindpinad natur. Lägg till vackra stränder, vingårdar och fler upplevelser än du hinner med.

 • Sydafrika
  Tävling

  Bokförlaget Bladh by Bladh – som ger ut Marie Sammelis debutroman Det lilla galleriet i solen – bjuder in till en härlig mingelstund i Sydafrikansk anda tillsammans med Afrikakompaniet och RES. Eventet som går av stapeln 2 oktober kommer att äga rum hos Alma på Nybrogatan i Stockholm.

 • Sydafrika
  Veckans resenär

  Marie Sammeli bor sedan sju år tillbaka i den sydafrikanska huvudstaden Kapstaden. Just nu är hon aktuell med sin första roman "Det lilla galleriet i solen" som utspelar sig i hennes nya hemstad. 

 • Sydafrika
  Tips

  Glöm tofu, sniglar och sojamjölk. Sydafrikanska entreprenörer har precis öppnat en pop-up-restaurang i Kapstaden som endast serverar gourmetmat gjord på insekter, skriver Travel + Leisure.

 • Sydafrika
  Tips

  I Kapstaden kan du hitta något som passar allas smaklökar. Restaurangutbudet är stort och det är dessutom väldigt prisvärt när det kommer till fine dining och gourmékrogar. Släng på lokalproducerat vin från landets olika vingårdar och du har ett perfekt matmecka.