Sofias resedagbok: Mitt flytande hotell reser alltid med
Idag: 5:e delen: Action ombord!

Sofias resedagbok: Mitt flytande hotell reser alltid med

13:edagen: Missa inget!

Det är inte klokt att vi har varit iväg nästan två veckor! Vi har hunnit med att titta på alla barer och restauranger utifrån, men inte varit inne på alla.
Eftersom idag är en dag på havet kan vi arbeta på att förbättra vår privata njutningsstatistik. Totalt har vi haft sex havsdagar.
Och jag skulle inte vilja vara utan dem, för de betyder härlig avkoppling. Det låter kanske konstigt, särskilt eftersom det finns så många spännande aktiviteter ombord.
Men både kropp och själ behöver pausa för att kunna bearbeta och ta in alla intryck.
Att resa till fem länder på 14 dagar är spännande, men också utmanande. Efter de första dagarna hade vi koll på var vi kan äta frukost och kvällsmat samt hur vi tar oss till gymmet, spaet och poolen utan att gå vilse.
Idag kommer vi att köra några rundor på den gigantiska gokartbanan

och sen, för att svalka av oss, ska vi åka den jättesnabba vattenrutschkanan Ocean Loop som delvis går utanför Norwegian Bliss utsida.
Det passar oss adrenalinjunkies perfekt. För att jämföra åker vi nog den 100 meter långa Aqua Racer-banan några gånger också. Det är jättekul!

 

Nån gång idag måste vi dessutom börja packa. Väskorna samlas in på kvällen och står sedan försorterade redo att hämtas i Miamis hamn. Och ikväll ska vi gå på Farewell-föreställningen på teatern här. Underhållningen ombord är minst sagt omväxlande och riktigt bra. Från musik till nycirkus – det är häftiga shower.

The Show Cirque Dreams.

 

 

Nästa vecka:

Sofias kryssning går mot sitt slut. En sammanfattning.
 


Har du missat de tidigare avsnitten av Sofias resa?

JAG GJORDE DET
Sofias resedagbok – Avsnitt 1: En extrados vitamin sea

Avsnitt 2: Komma fram och andas in nytt liv

Avsnitt 3: Mot öppet hav

Avsnitt 4: Spontan vid Panamakanalen

AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 16 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på din resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02