Grekland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Grekland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Grekland

 • Grekland
  Reportage

  Grekland är mest känt för turistöarna Kreta, Rhodos och Kos. Men RES reporter Alejandro har upptäckt en del av det magiska landet som alla ännu inte känner till. Häng mer till det hemliga Grekland. 

 • Grekland
  Handplockade tips

  Turkost vatten, pittoreska byar, vita små hus, en storslagen natur och vackra stränder. Det är ingen tillfällighet att svenskarna återvänder till Greklands största ö – Kreta. Med sitt sydliga läge går det att åka hit långt in i höstmånaderna och under tidig vår för en behaglig temperatur och mycket sol. Ön bjuder också på en rik historia med flera platser att besöka från Antiken. Nedan följer tips på våra senaste favoriter på den grekiska ön. 

 • Grekland
  Nyhet

  TUI i partnerskap med den grekiska regeringen meddelar idag att Rhodos blir platsen där man ska utveckla framtidens hållbara turism i vad som kallas “The Rhodes Co-Lab". Det är det första projektet i världen där en destination av denna storlek tar sig an sin egen omvandling till att bli mer hållbart på ett så omfattande sätt. The Rhodes Co-Labs arbete bygger på samarbete och utbyte – inte bara med den lokala turistnäringen, utan med branschen som helhet. 

 • Grekland
  Nyhet

  Covidsmittan rusar just nu på de Egeiska öarna i Grekland, där bland annat turistparadisen Mykonos, Santorini och Rhodos ingår. Smittoläget är så illa på öarna just nu att den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC har valt att lista regionen som mörkröd. Det är den mest allvarliga markeringen som betyder att bara nödvändiga resor kan rekommenderas till regionen, rapporterar internationella medier.

 • Grekland

  Den mest berömda ögruppen i Egeiska havet består av några av de vackraste öarna i världen! Kykladerna innefattar öar som bildar en cirkel (namnet betyder cirkulära öar på engelska) runt den heliga ön Delos. Enligt den grekiska mytologin förvandlade Poseidon, havets gud, Kykladernas nymfer till öar i ett raseriutbrott. 

 • Grekland

  Oändliga mil av kristallklart vatten, konstant solsken, explosiva lokala smaker och otroliga solnedgångar.

 • Grekland

  Ser du också vita stränder, turkost vatten, mysiga öar och vita stenhus med blåa detaljer framför dig när du tänker på Grekland? Men faktum är att landet erbjuder så mycket mer. 

 • Grekland

  Välkommen till landet som myntade middagstraditioner! Salt som de grekiska haven, mjuk som en Santorini-solnedgång, varm som den grekiska solen, iskall som floderna i Epirus, sammetslen som molnen på Atticas himmel, imponerande som kanjonerna i Makedonien, kyligt som höstvädret på de Joniska öarna, uppfriskande som en vårbris på Kreta. Det grekiska köket skapar ett kvarvarande intryck precis som dessa naturfenomen. 

 • Grekland

  City break, weekendresa, långhelg… kärt barn har många namn, men fenomenet är en trend på framväxt, särskilt bland erfarna resenärer. Främst handlar det om besökare som inte vill se turistfällorna och de stereotypa sevärdheterna, utan söker djupare kännedom om kultur, stadens faktiska livsstil och sanna karaktär.

 • Grekland
  Tips

  En grekisk resebyrå letar just nu efter en person som kan resa genom Grekland med sin bästa vän och fota resan och lägga upp bilder på Instagram. För det nio dagar långa uppdraget får du också drygt 6000 svenska kronor i betalt.