Tyskland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Tyskland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Tyskland

 • Tyskland
  Nyhet

  Inställt i två år under pandemin. Men i år får Oktoberfesten sin stora återkomst. Men även de ölsugna i München får känna på inflationen och ökade priser. Prisökningarna drabbar alla. På årets oktoberfest pratar man nu i Bayern om ”bierflation”. Ölen är nästan 16 procent dyrare.

 • Tyskland
  Nyhet

  Semesterresandet har tagit fart igen, och intresset för just tågresor fortsätter att öka stadigt. Enligt Tyska Turistbyråns undersökningar (IPK 2021) har andelen svenska resenärer till Tyskland med tåg ökat från 1 % (2020) till 8 % (2021). Även detta år uppskattas andelen att stiga, en tydlig indikator på detta är att många av Snälltågets avgångar på sträckan Stockholm - Berlin redan är fullbokade i sommar.

 • Tyskland
  Handplockade tips

  Berlin är inte bara trendkänslig, Berlin skapar trender. Men, staden är motsatsen till snobbig och du kan fortfarande bo och äta för en väldigt rimlig peng. Vill du bo flott finns hur många lyxhotell som helst att välja på. Men är din budget mer begränsad är kvalitén på budgethotellen och vandrarhemmen generellt sett hög. Berlin är en stad i ständig förändring – och här finns alltid något nytt att upptäcka. Här är våra senaste tips i staden. 

 • Tyskland
  Handplockade tips

  Veckans weekendtips går till coola Berlin, en stad i ständig förändring, men som aldrig slutar att vara inne. Berlin är inte bara trendkänslig, Berlin skapar trender. Men, staden är motsatsen till snobbig och du kan fortfarande bo och äta för en väldigt rimlig peng. Vill du bo flott finns hur många lyxhotell som helst att välja på. Men är din budget mer begränsad är kvalitén på budgethotellen och vandrarhemmen generellt sett hög.

 • Tyskland
  Handplockade tips

  Hamburg är så mycket mer än bara Reeperbahn och nattklubbar. En gastronomisk fullträff med trendiga restauranger och snygga barer. Dessutom ligger hamnstaden relativt nära Sverige vilket gör det möjligt att nå staden med tåg om man så vill. 

 • Tyskland
  Handplockade tips

  I Berlin skapas och sätts trender. Trots det är staden motsatsen till snobbig. Här kan du bo och äta för en rimlig peng och kvalitén på budgethotellen och vandrarhemmen är hög. Här är våra handplockade tips till Berlin. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld.

 • Tyskland
  Nyhet

  Münchens största årliga event, Oktoberfest, ställs in i år på grund av coronaviruset. Vanligtvis brukar sex miljoner människor besöka festligheterna. 

 • Tyskland
  Reseguide

  Älskade Berlin, du fulcharmiga stad. Så nära, så härlig, så inkluderande, så originell. Berlin är en stad i ständig förändring – och här finns alltid något nytt att upptäcka. Den ultimata weekendstaden helt enkelt. 

 • Tyskland
  Korrens tips

  Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är en helvegansk nyöppning. 

 • Tyskland
  Korrens tips i Berlin

  Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är en nyinflyttad hotellkedja med två nya hotell i staden.