BILDSPEL

Nyöppnat hotell med lantlig touch i Apulien

Aug 08, 2019

Danielle lämnade vardagen i franska Strasbourg för att följa sin dröm och starta ett gemytligt B&B i vackra Apulien i Italien. RES har fått tillgång till bilder av den nyöppnade pärlan Masseria Dagilupi.

Text: Elin Fellman

Masseria Dagilupi är en omgjord bondgård som har förvandlats till ett litet bed&breakfast med tre stora rum. För att ta sig hit behöver man åka på en liten grusväg genom olivlundar och när man nästan tror att man har kört fel dyker den vita byggnaden upp. Ägaren bakom projektet beskriver svårigheterna med renoveringen. 

– När vi köpte gården fanns det ingen el eller rinnande vatten. Restaureringen var en utmaning eftersom vi ville behålla den historiska utformnigen av byggnaden. Vi valde att göra tre rum eller sviter kan man kanske kalla dem så att gästerna ska känna att de har en stor yta att röra sig på, säger Danielle i ett pressmedelande. 

Danielle är uppvuxen i Frankrike med en pappa med italienska rötter och besökte därför Apulien som barn, men kände sig alltid dragen till området. Tillslut slog hon till och köpte den gamla bondgården. 

– Jag tror att vi alla lever tre liv – vår barndom, sedan våra arbetsliv när vi också uppfostrar barn (vilket kan vara mycket stressande), sedan resten av vårt liv där vi får leva som vi verkligen vill och förverkliga våra drömmar. Efter en förändring i min mans arbete visste vi att vi ville undkomma storstadspulsen och testa något nytt.

Masseria Dagilupi har två sviter på bottenvåningen och en på första våningen som beskrivs som mastersviten med en terrass med utsikt över Ostuni. Bottenvåningen har också gemensamma utrymmen som frukostrum och ett extra badrum. Innergården är inramad av en stenmur som är typisk för Apulien och det finns också en vedeldad brödugn för att göra focaccia. Nästa år kommer hotellet att lägga till ytterligare två rum och en pool.

För att vistelsen ska bli så lugn och härlig som möjligt samarbetar hotellet med en lokal yogalärare som också erbjuder holistiska behandlingar och ayurvedisk massage. 

Ett dubbelrum kostar från cirka 1300 kronor. 

welcomebeyond.com/property/masseria-dagilupi

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!