RESTAURANG

Mathias Dahlgren bakom restaurangen på nya Stockholmshotellet

Jan 31, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess står bakom till The Sparrow Wine Bar & Bistro vid Stureplan. Den 1 februari öppnar såväl restaurangen som hotellet för sina första officiella gäster.


Naess och Dahlgren har gemensamt arbetat fram konceptet bakom The Sparrow Wine Bar & Bistro med 58 sittplatser i bistron. Duon presenterar därmed sin första bistro-, vinbar- och hotellfrukostkoncept. De prisbelönta restaurangerna Matbaren och Rutabaga på Grand Hôtel Stockholm och rågbrödsbageriet Green Rabbit är andra koncept som de  driver gemensamt. Ett team bestående av handplockade medarbetare från dessa verksamheter följer nu med Naess för att driva The Sparrow Wine Bar & Bistro på plats.

– Med The Sparrow Wine Bar & Bistro har vi tagit fram ett koncept där vi har fått gå loss i det franska köket. Bistromenyn, frukosten och barens utmärkta vinlista kommer till sin fulla rätt i den parisiska atmosfären, säger Staffan Naess, operativ chef på The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Dahlgren har under många år utvecklat och predikat sin matfilosofi ”det naturliga köket” som nu för första gången även kommer att tillämpas på The Sparrows franska bistromeny.

– Riktigt kul för både mig och de närmaste medarbetarna att få en ny och spännande utmaning. Målet är att skapa en genuin fransk upplevelse, både vad gäller atmosfär och mat, säger Mathias Dahlgren.

Hotellets 88 rum, varav 11 juniorsviter, varierar i storlek från 15 till 35 kvadratmeter och genomsyras av starka färger och mönster. Rummen har fått behålla sina tidstypiska originaldetaljer så som vackra kakelugnar, stuckaturer, trägolv och i flera sviter går det att njuta av morgonkaffet på egen balkong.

– The Sparrow är ett personligt hotell med en internationell atmosfär, det är hotellet jag själv vill bo på. Våra gäster kommer att få en personlig upplevelse mitt i city med en service i världsklass, säger Elin Roquet, vd på The Sparrow Hotel.

The Sparrow Hotel öppnar den 1:a februari.

 

thesparrowhotel.se.

 

Mathias Dahlgren

 

Staffan Naess

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!