Tallinn

Välkommen till våra bästa tips till Tallinn – en fullmatad reseguide där vi har samlat alla våra texter och artiklar om Tallinn. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa.
 

Miniguide

De finns tre saker som är viktiga för en est – brödet, skogen och fritt wifi. I Tallinn kan man hitta samtliga på förvånansvärt många av restaurangerna. ”Trenden” med lokalproducerade råvaror är ingen nyhet här – så har man jobbat på restaurangerna i evigheter.

Tips

Tallinn är full av såväl hippa krogar som fantastiska historiska byggnader – stadens gamla del har till och med sin egna plats på UNESCOS världsarvslista. Här kommer 3 tips för en lyckad weekend i den mysiga staden.

Nyhet

Fotografiska utökar nu sin verksamhet genom att öppna i Tallinn – sin första verksamhet utanför Sveriges gränser. Som senare kommer att följas av New York och London.

Reseguide

Tallinn är en av vårens största bubblare bland weekendresmålen. Inte undra på det – vår granne i öst bjuder på charmiga gränder, moderna krogar och mysiga fik till plånboksvänliga priser. 

Nyhet

Julgranen dök för första gången upp på 1400- och 1500-talet och restes då av hantverksskrån och gillen i deras skråhus. Granen kläddes med godis som barnen fick äta. Den här kära traditionen lever givetvis vidare på Tallinns torg – här hittar du den bästa julmarknaden med det finaste hantverket i Estland. 

Reseguide

Reseguide. Tallinn är full av såväl hippa krogar som fantastiska historiska byggnader. I stadsdelen Kalamaja till...

Restaurangtips

Det har hänt mycket på matfronten på andra sidan Östersjön de senaste åren. Foodies och andra finsmakare gör gott i att boka in en weekendresa ögon böj – och då föreslår vi att du äter dina middagar på följande restauranger som får det att vattnas i munnen.

Nyhet

I sommar öppnar det estniska flygbolaget Nordica en direktlinje till Tallinn från Landvetter i Göteborg med sex avgångar i veckan.

Veckans resenär

Tomas Alexandersson driver den populära bloggen "The Tallinn collector" som handlar om hur Tallinn marknadsfördes förr i tiden: ett slags webbmuseum som visar på hur staden framställdes, har sett ut och varit. Här berättar Tomas om varför han startade bloggen, om sin kärlek till staden och varför han tycker att Tallinn förtjänar mer uppmärksamhet.  

Estland

När företaget som Ida Dahlgren arbetar på flyttade sin verksamhet från Köpenhamn till Tallinn följde hon med. I dag är hon förälskad i staden som tidigare bara var ett blankt papper i hennes bok. Följ med på en rundtur i Estlands huvudstad, Tallinn.

Estland

Den gamla allvarsamma Hansastaden Tallinn har blivit en av Nordens hetaste städer. Det byggs ständigt nya restauranger, hotell, klubbar och kasinon. Och till skillnad från andra städer är krogarna i gamla stan inga turistfällor.