Grekland: Allt du vill ha är Grekland!

Allt du vill ha är Grekland!

Den vulkaniska aktiviteten under antiken har gett ön Milos ett spännande utbud av häftiga landskap, vilket också har resulterat i en mängd utbud av aktiviteter på ön. Stenarnas roliga former och deras färger vid de vackra vita sandstränderna är ett uttryck för Milos vulkaniska egenskaper. Dessutom har Milos en av de äldsta gruvorna i Medelhavet. 

Foto: Milos, Apollonia Photo: GNTO/K.Kouzouni

Läs mer: Milos

För allmän information om att resa till Grekland:

https://travel.gov.gr/#/ och https://greecehealthfirst.gr/

För information om pandemin i Grekland, se karta:

https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Paros

Enastående naturlig skönhet, stränder med kristallklart vatten, häftiga bysantinska vandringsleder som förbinder traditionella byar och hisnande landskap gör Paros, som ligger i hjärtat av Kykladerna, till ett av de mest älskade semestermålen i Grekland. Parikia, huvudstaden på Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade kubikhus och imponerande neoklassiska herrgårdar. Ett välbevarat venetianskt slott från 1200 -talet står stolt på en kulle mitt i byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia.

Foto: Paros, Naousa Photo: GNTO/K.Vergas

Läs mer: Paros och Imagine Paros

Amorgos

Visste du att filmen "Le Grand Bleu" från 1988 med Jean Reno i huvudrollen spelades in på ön Amorgos, i sydöstra kanten av Kykladerna? Delar av ön når en hisnande höjd över havet, och erbjuder fantastisk utsikt över skärgården. Amorgos är en av de mest spektakulära öarna i kykladerna, med fantastiska stränder med azurblå vatten, underbara grottor, perfekta platser för dykning, natursköna vikar och gamla vandringsleder som leder genom en brant och stenig terräng. 

Foto: Amorgos, Aigiali, Photo:GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Amorgos and Amorgos Film Festival

Elafonissos, Laconia, Peloponnesos

Elafonissos, endast 300 meter från Pounta vid Peloponnesos strand, har en historia som går tillbaka 5 000 år. Ön var bebodd från tredje och andra årtusendet föere kristus, vilket framgår av förhistoriska fynd. Under det peloponnesiska kriget var ett slagfält mellan athenierna och spartanerna beläget här och de förstnämnda hade befäst näset som vid denna tidpunkt kopplade ön till Pounta. Från 1839 till 1850 tillhörde området britterna, som ansåg det vara en del av Eptanisa. Den är nära Pounta eller Neapolis, Lakonia genom lokala färjeleder. Området sträcker sig över 9000 kvadratkilometer och har en befolkning på 750 invånare.

Foto: Elafonissos, Simos Beach. Photo:GNTO/K.Kouzouni

Läs mer: Elafonissos

Irakleia

Irakleia är den största och västligaste ön i ögruppen Kykladerna. Det är en charmig destination i hjärtat av Egeiska skärgården, som du absolut måste lägga till i dina reseplaner. Om semester för dig innebär en chans att leva i orörda naturomgivningar, njuta av ett långsamt tempo och avkoppling, så skulle vi vilja rekommendera denna lugna plats och ge dig ett par förslag att prova när du kommer dit.

Foto: Irakleia Photo:GNTO/M.Mandreka

Läs mer: Irakleia

Koufonisia

Koufonisia är en liten grupp av två öar, du har Naxos i öst och Amorgos i väsr. Pano Koufonisi och Kato Koufonisi åtskiljs av ett smalt sund på 200 meter. De fick namnet Koufonisia [som betyder ihåliga öar] på grund av de enorma grottorna som pirater förr i tiden trodde var ihåliga när de tittade på dem från avstånd.  

Foto:GNTO/P.Dimitrakopoulos

Läs mer: Koufonisia

Tinos

Förtrollande men fortfarande okänd för majoriteten av resenärerna i Grekland. Tinos är en av de mest intressanta kykladiska öarna att besöka. Man kan njuta av dess orörda arkitektur, dess pittoreska 40 byar, dess utsökta stränder och dess traditionella kultur och läckra gastronomi.

Tinos, Kionia Beach Foto:GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Tinos

Destination Greece-Health First.