Artiklar om Belgien

 • Belgien
  Se & Göra

  Utställningen Van Eyck. An Optical Revolution, har varit utsåld på Ghent Museum of Fine Arts sedan den öppnade den 1 februari. Utställningen, som är den största om den berömda flamländska målaren Van Eyck någonsin, skulle varit öppen till och med den 30 april, men på grund av coronakrisen har museet behövt stänga. Nu ger museet konstintresserade från hela världen möjlighet att upptäcka utställningen från sina hem.

 • Belgien
  Tips

  Belgien är en känd matdestination bland gourmander, mycket tack vare sina många Michelin-restauranger. Men de kulinariska höjdpunkterna hittar man i såväl slott som koja i landet. Här är fem av de största mathändelserna under 2020.

 • Belgien
  Tips

  Medeltida Gent är en underskattad weekendstad mitt i belgiska Flandern. Här väntar en rad historiska sevärdheter, men också tallrikar full rock’n’roll och Europas bästa utbud av vegetarisk gourmetmat. Här är stadens bästa hotell, restauranger och barer. 

 • Belgien
  Reportage

  Medeltida Gent är en underskattad weekendstad mitt i belgiska Flandern. Här väntar en rad historiska sevärdheter, men också tallrikar full rock’n’roll och Europas bästa utbud av vegetarisk gourmetmat.

 • Belgien
  Belgien

  Bryssel har med sina drygt 1000 museer gjort sig känd som en kulturstad av rang. Ett av de senaste museerna att spana in är MIMA. 

 • Belgien
  Vloggtävling

  Vi skickade iväg en av vinnarna i vår videobloggtävling; Fnulan, på en resa till Flandern tillsammans med sin vän Åse. Här får du ta del av hennes resa bakom kulisserna. (Videos)

 • Belgien
  Vloggen är i gång

  Nu ska en av våra vinnare i vloggtävlingen, fantastiska Fnulan, till Flandern. Snart kommer du att kunna ta del av hennes resa men redan nu får du ett litet smakprov. Fnulan funderar över sin resa och berättar om vad hon känner till om Flandern.

 • Belgien
  Flandern

  Som ett pärlband ligger de snygga boutique-bed & breakfast-ställena, de banbrytande restaurangerna och de nydanande designstudiorna utspridda i belgiska Flandern och södra Nederländerna. RES pedalar runt i vad som mycket väl kan vara en av världens bäst bevarade designhemligheter.

 • Restaurang Kwint, Bryssel, Arne Quinze
  Belgien

  I hjärtat av Europas huvudstad Bryssel har restaurang Kwint gjort världsdebut. Bakom den storslagna kulissen står konstnär Arne Quinze, som denna gång lagt sin kännetecknande drivved åt sidan till förmån för lite bling. Den 30 meter långa skulpturen i form av en jättelik girlang av gyllene cellofan fungerar som rumsavdelare för restaurangens olika ytor.

 • Belgien

  Ett helt museum i Bryssel har tillägnats underkläder av den Belgiska konstnären Jan Bucquoy. De flesta underkläderna på Musée Du Slip tillhör belgiska skådespelare, politiker och andra offentliga personer och syftet med Bacquoys uttryck är att riva ner barriärer och visa att vi alla är likadana innanför kläderna.