Grekland: Grekland är allt du behöver!

Grekland är allt du behöver!

Oändliga mil av kristallklart vatten, konstant solsken, explosiva lokala smaker och otroliga solnedgångar.

För allmän information om att resa till Grekland, besök: https://travel.gov.gr/#/ och https://greecehealthfirst.gr/

För information om coronasituationen i Grekland, se kartan: https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Foto: GNTO/Archive

Fyra välkända destinationer i norra Grekland kommer utan tvekan att visa sig vara intressanta alternativ när du planerar din resa i sommar. Här kan du läsa om dem innan du bestämmer dig, vi börjar med den norra ön i Egeiska havet.

Thasos - Egeiska havets smaragd

Med sin rika historia och arkeologiska kvarlevor, underbara stränder, olika aktiviteter och vänliga människor, har Thasos blivit en av de öar sommargästerna återvänder till år efter år.

Thasos, Marble Beach Foto: GNTO/Archive

Thasos, den nordligaste ön i Egeiska havet, kallas också "smaragdön", och är en plats med en fascinerande skönhet. Thasos är bergig och tätbevuxen, bergets nedre sluttningar är täckta av tallskogar och olivlundar och runt ön finns en 100 kilometer lång väg med vackra vyer vid kusten, de många stränderna, fängslande buktar och mynningar. 

Samothrake - De stora gudarnas ö

Samothrake refereras i den greksiska mytologin som ön Aeolus med berget Saos, det högsta berget i Egeiska havet. Legenden säger att Poseidon satt på toppen för att blicka ut över Trojakriget. Ön, med sina branta toppar, de gamla legenderna, stenstränderna, vattendrag och floder, den orörda naturen, de berömda källorna och de arkeologiska fynden är bara några saker du kommer att stöta på och bli kär i. 

Foto: GNTO/Archive

Fantastisk natur med rik vegetation bland sjöar och floder som kommer att finnas kvar i ditt minne föralltid. Hundratals kristallvattenströmmar rinner från berget Saos genom skogarna hela vägen till havet. På vägen bildar de vattenfall och stenbassänger, så kallade "vathres". Strömmarna och vattenfallen är öns landmärken. 

Kavala anses vara en av de mest charmiga städerna i Makedonien. Upptäck stadens historiska förflutna med en rundtur i Gamla stan. Vandra i det pittoreska hamnområdet, vid fyren, den traditionella hamnen och det lilla hamnområdet i Palia Sfageia och simma vid vackra stränder. Kavala har en unik karaktär som återspeglar sitt förflutna: herrgårdar från nyklassicismen och stora tobakslager framkallar minnet av en avlägsen tid när en rik borgarklass dominerade staden.

Kavala, Foto: GNTO/S.Mourelatou

Alexandroupolis, en korsning av havs- och landvägar, förbinder Europa med Asien och öst till väst. Staden sträcker sig längs kusten vid Thrakiska havet, beläget på ett strategiskt läge. Med tiden har den ursprungliga fiskebyn utvecklats till en modern stad som har den största hamnen i Thrakien i dag. Denna vackra kuststad, vars landmärke är en fyr, utgör centrum för en fascinerande region. 

Thrace, Alexandroupoli Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: https://www.visitgreece.gr/

Destination Greece. Health First.