Grekland välkomnar världen!

Grekland välkomnar världen!

Skiathos, den centralaste ön i norra Sporaderna, är paradiset på jorden med sina frodiga tallskogar och sitt azurblå hav. Trots en växande turism de senaste årtiondena är ön fortfarande pittoresk och oexploaterad med över 60 vackra och rena stränder.  
Skiathos, Koukounaries Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Skiathos

Skopelos har både ett hisnande landskap, ett azurblått vatten, en skimrande guldkust, traditionell grekisk arkitektur och flera naturminnen. Det är också en av Greklands grönaste öar, mer än hälften av ön är täckt av frodig tallskog. Den populära filmmusikalen Mamma Mia spelades delvis in på Skopelos och sedan dess har turister från alla världens hörn strömmat hit. 


Skopelos, Milia Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Skopelos

Skyros ligger endast tre och en halvtimme utanför Aten och är den sydligaste ön i ögruppen Sporaderna. Många berättelser i den grekiska mytologin, till exempel legendariska hjältar som Lykomedes, Theseus, Achilles och Neoptolemus, har kopplingar till ön. Erövrarna lämnade sina spår efter sig genom århundradena, vilket lever kvar i öns traditioner, seder och arkitektur än idag. Oavsett om du är en actionälskare eller desperat efter solen, erbjuder Skyros en unik upplevelse för alla. 

 Läs mer: Skyros

Alonissos är en ö som är idealisk för dig som vill koppla av och njuta av friluftsvandringar omgiven av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna i ögruppen Norra Sporaderna och här finns bland annat en den vackra nationalparken “National Marine Park of Northern Sporades”, en fristad för sällsynta sjöfåglar, delfiner och havsmunkar. 


Alonissos, Patitiri, Photo:GNTO/Y.Skoulas

Läs mer:  Alonissos

Volos är en av de största och populäraste städerna i Grekland och staden har också en väldigt framstående hamn. Den moderna staden är byggd nära antika Iolcos vid foten av berget Mount Pelion med en utsikt mot Pagascetiska gulfen. Detta är en av de vackraste områdena i Thessaly (centrala Grekland).  
Volos, Photo:GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Volos

Mount Pelion är den första destinationen man tänker på när man nämner staden Volos. Bergets grönområden och växtlighet ligger på en relativt låg höjd. Dess högsta topp, Stavros, sträcker sig 1.624 meter över havet på en yta över cirka 50 km. Berget bildar en naturlig gräns mellan distriktet Magnesia och Egeiska havet.


Pelion, Papa Nero Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas


Pelion, Papa Nero Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Mount Pelion